Reditelj i muzičar Emir Kusturica procesuiran je u Rumuniji nakon što su mu na aerodromu u Bukureštu 2015. u prtljagu pronađeni meci, kalibra 9 milimetara.

Rumunski mediji izvestili su da je 22. marta okončan četvorogodišnji proces Kusturici, a sud je odlučio da mu ti meci budu oduzeti, piše „Observator„.

Prema istim informacijama, Kusturica i njegov „The No Smoking Orchestra“ u prestonici Rumunije imali su koncert dan ranije, u oktobru 2015, nakon čega je on planirao da privatnim avionom otputuje u Tivat, prenosi Blic.

Istragom je potvrđeno da naš reditelj nema kriminalnu prošlost, da nije tražen od strane vlasti, a kako je do incidenta došlo, za Blic su objasnili iz pres službe Emira Kusturice.

„Tačno je da je on, inače pasionirani strelac koji ima uredno izdatu dozvolu za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju u kojoj je bilo 22 metka, kalibra 9 milimetra. Posle koncerta, a pri prolasku kroz aerodromski skener, u njegovoj ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija. Ona ni u jednom računu, niti na bilo kojem jeziku ne može da se nazove „arsenalom oružja“. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik, a naš poznati reditelj i muzičar je odmah, nakon toga, napustio Rumuniju“, naveli su u Kusturičinoj pres službi.

Oni dodaju da je dve godine posle incidenta na aerodromu Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji, kao i da je na „stvar sa polupraznom kutijom u kojoj su bili meci stavljena tačka“.

„Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao“, završili su iz pres službe Kusturice.

Rumunski mediji su objavili i da je našem slavnom reditelju oduzeta municija, kao i da je bio osumnjičen za krijumčarenje.

Dalje se navodi da je tokom istrage utvrđeno da je on imao dozvolu za oružje, odnosno za pištolj kalibra 9 milimetara, ali ne i za njegovo nošenje. VIŠE S WEBA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.