Mohamed Salah me je iskreno inspirisao. Vlasnik sam sezonske karte Notingem Foresta, ali sam zbog tog igrača Liverpula postao musliman. Želeo bih da ga upoznam, da se rukujemo i da mu kažem „Šukran“.

Ovako počinje tekst britanskog Gardijana o momku koji je inspirisan Mohamedom Salahom počeo da veruje u Alaha, iako je pre toga, kako kaže, „mrzeo muslimane“.

„Stidim se da to kažem, ali sam pre Salahove pojave mislio da su muslimani nazadni kulturološki i religiozno. Posmatrao sam ih kao slona u sobi. Bio sam šesti razred kada sam samo želeo da pronađem nekoga da ga okrivim za svoje nesreće. Tada me je propaganda uzela pod svoje i to su bili muslimani“, iskren je Ben Bird.

Na fakultetu je dobio zadatak da napiše rad na temu: „Mohamed Salah, Alahov dar. Da li predstava o Mohamedu Salahu utiče na borbu protiv islamofobije“.

„Salah je postao prvi musliman sa kojim mogu da se povežem. Njegov način života, kako se ponaša i kako razgovara me je privukao. Pre nekoliko nedelja se fotografisao sa povređenim navijačem Liverpula. To bi verovatno uradili i drugi igrači, ali to najviše ide uz Mohameda Salaha“, kaže Bird.

On se priseća razgovora sa kolegama na fakultetu koji su mu pričali o tome kako Salah ulaže novac u grad u kojem je rođen, kako pomaže svojim sugrađanima…

„Postao mi je simbol čistog islama. Kada da gol uvek klanja. Kada je Liverpul osvojio Ligu šampiona, razmišljao sam da je to pobeda islama…“, zaključio je Bird.

I posle kažu da fudbal ne može da promeni svet.

Komentar(1)

  1. Aco
    4. oktobra 2019. 22:55

    Koji glupson???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.