Kako patrijarh Irinej i Marković Palma razmišljaju o slavama u doba korone: “Treba naći meru…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Vernici u Srbiji predstojeće slave treba da proslavljaju vodeći računa o zdravlju porodice i gostiju i imajući u vidu mere koje se preduzimaju u borbi protiv koronavirusa, izjavio je danas patrijarh Irinej.

“I u proslavljanju slava treba naći meru i voditi računa o zdravlja porodice i gostiju. Da li će to biti na način što će domaćini goste rasporediti da ih bude u manjem broju, a više puta u toku dana, ili rasporediti goste u dva dana – stvar je procene domaćina”, rekao je Irinej u razgovoru sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom.

Kako se navodi u saopštenju gradskih vlasti Jagodine, Marković i patrijarh složili su se da je spoljnopolitička pozicija Srbije takva da je više nego ikada potrebno jedinstvo i stabilnost.

“Marković je istakao da je potreban kontinuitet državnog vrha u narednom periodu, kako bi održali unutrašnju državnu stabilnost koja je obezbedila snažnu ekonomsku i privrednu aktivnost i dobar prostor za strane investitore, sa čime se složio i patrijarh Irinej, koji je istakao i važnost borbe države Srbije za svetu srpsku zemlju na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

U razgovoru u Patrijaršiji, Marković i patrijarh Irinej su zaključili da se Srbija dobro bori sa epidemiološkom situacijom, koja je bolja nego u ostatku Evrope.