Kako je Fadilj Vokri uživo video Đorđevićevu trojku Huventudu: “Htede srce da mi iskoči”

0

Fadilj Vokri je nekada bio ubojiti napadač Paritzana, a pre nego što je preminuo dugo je obavljao funkciju predsednika Fudbalskog saveza Kosova, pa nije mogao da se često priseća lepih dana i da bude nostalgičan.

Međutim, kada je Partizan igrao u Elbasanu protiv Skenderbega, bio je gost crno-belih u loži stadiona. Kažu da je navijao za Partizan. Kao i mnogo puta ranije, a naročito 1992. godine.

Vokri je za Partizan igrao od 1986. do 1989, da bi po odlasku u inostranstvo godinu dana proveo u Francuskoj, a potom otišao u Fenerbahče.

Sudbina je htela da Vokri bude stanovnik Istanbula i onog čuvenog aprila 1992. godine, kada je u gradu na Bosforiu košarkaški klub Partizan pisao istoriju.

Mladi tim Partizana,  poznata je ta priča, igrao je kao domaćin u španskoj Fuenlabradi, igrao protiv jačih i skupljih ekipa i predvođen trenerom Željkom Obradovićem i legendarnim Acom Nikolićem kao savetnikom pokorio Evropu čuvenom trojkom Saše Đorđevića u poslednjoj sekundi.

Fadilj Vokri nije propustio priliku da košarkaše kluba u kom je on igrao fudbal isprati u najvažanijoj utakmici u istoriji kluba.

U arhivi “Koš magazina”, popularnog košarkaškog lista koji je izlazio u to vreme, u reportaži iz Istanbula pronašli smo i Vokrija.

Vokri je bio i na slavlju u hotelu koje je usledilo posle finala protiv Huventuda.

“Morao sam da dođem da im lično čestitam. Htede srce da mi iskoči”, rekao je tada Vokri.