Kako je Bred Pit završio na Marakani i gledao Zvezdinu utakmicu

0
screenshot/youtube

Reditelj Božidar Nikolić koji je juče preminuo nije najpoznatiji po tome što je režirao jedan od prvih filmova u kojima je igrao holibudski glumac Bred Pit, ali to svakako jeste zanimljivost koja se često ističe.

U filmu “Tamna strana sunca” jednu od glavnih rola igrala je Milena Dravić. Film je sniman na Jadranu 1988. godine, a premijerno je prikazan tek 1997. godine. Bred je glumio Mileninog sina koji se bori s teškim oboljenjem kože.

I glumica Gorica Popović je imala priliku da glumi sa mladim Bredom Pitom.

“Kada je postao zvezda, rekla sam režiseru filma, Boži Nikoliću: ‘Vidi ti ono dete!’ Jer kada smo snimali taj film, Bred Pit je bio kao pile”, ispričala je svojevremeno Gorica Popović u intervjuu za Nedeljnik.

“On je već tada imao ulogu u seriji ‘Dalas’. Mi smo snimali film u Budvi i Breda su prepoznavale mlade nemačke turistkinje. Bio je vrlo profesionalan ali i divan dečko na snimanju. Nisam mogla da slutim da će postati takva zvezda. On je i kasnije dolazio u Beograd. Imao je neku devojku u Češkoj, pa je svraćao da obiđe Božu Nikolića koji ga je odveo na Marakanu na Zvezdinu utakmicu…”, rekla je Gorica Popović.