Četiri stotine pedeset pet dana.

Nisam mogao da zaboravim datum kada je porodica Glazer izdala saopštenje kojim je „započet proces istraživanja strateških alternativa“, jer mi je bio rođendan. U teoriji lep poklon, ali znajući sa kim imam nezadovoljstvo, očekivao sam još mnogo muka. Tri meseca, možda i šest.

Ali petnaest, i to bez pravog odlaska? Tri bačena prelazna roka, prokockana energija koja je stigla onog dana kada se Case pojavio na terenu, pred meč sa Liverpoolom, kada su bukvalno svi očekivali i treći vezan poraz na startu sezone. Čak i kada su im tri brata i sestra odlučili da im je dosta svega, Avram i posebno Joel Glazer nisu se pokolebali i ostali su do kraja u svojoj ulozi totalnih negativaca.

Proces je tekao toliko sporo da je od trenutka kada su obe strane postale svesne da će postići dogovor i kakav će taj dogovor biti, na prelasku maja u jun prošle godine, prošlo više od šest meseci dok na Božićno veče sve nije obznanjeno. Čak ni tada proces nije bio gotov, a restart započet – nadležnim organima države i lige trebalo je još 58 dana, sve dok u utorak 20. februara 2024, negde oko 21.15 po BST, Sir Jim Ratcliffe i njegov INEOS nisu i formalno postali vlasnici 27,7% Manchester Uniteda.

Već ovaj broj nameće jedan jasan zaključak, postavlja jedno pitanje i tera nas na razmišljanje.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 29. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.