“Kada odete u park i vidite te grupe nasilnika sa istim patikama, te uvežbane ljude, bude vam jasno da nisu demonstranti”: Božo Prelević o “buci i besu” na ulicama Beograda

3
Foto: Igor Pavićević

Demonstracije na ulicama širom Srbije izgubile su svoj vatreni intenzitet i izazavese suzavca ostalo je nekoliko noći beogradskih suza, par zapaljenih kontejnera i nekoliko ljudi koji su navodno poslati iz Tunisa, Kirgizije i Izraela.

Ostalo je i pitanje ko je počeo “rat” na beogradskim ulicama?

Božo Prelević za novi Nedeljnik kaže da postoje dokazi da se nasilne grupe organizuju putem radio-veze. Kada bi država htela da to suzbije, onda bi za to bila nadležna BIA, koja bi slušala to i pohvatala komandni štab.

“To se nije desilo. Imamo samo dve mogućnosti – BIA je nesposobna, u šta ne verujem, ili je BIA deo organizacije. Za to imamo nesumnjiv dokaz. Drugog dana protesta dovlači se velika količina policije u Beograd u prepodnevnim časovima. To se u MUP-u radi na osnovu bezbednosnih procena. Bezbednosne procene se rade na osnovu telefonskih razgovora. Na osnovu kojih slušanja su oni saznali da će drugog dana biti eskalacija nasilja? Ako jesu, postavlja se pitanje što nisu pohapsili taj štab, jer ako ga slušate, onda znate i gde se nalazi, lako to utvrdite pomoću baznih stanica. Jedini odgovor je da su oni organizatori toga. E to je za svaki sud i za svako tužilaštvo u bilo kojoj zemlji dokaz da su oni organizatori jer oni tačno pre podne znaju šta će se dogoditi uveče”, kaže Prelević.

On dodaje: “Kada odete u park i vidite te grupe nasilnika u parkovima, sa istim patikama, te uvežbane ljude, vi vidite da oni nikakve veze nemaju sa demonstrantima.”

Veliku priču o tome kako su beogradske ulice postale pozornica “Buke i besa”, čitajte u novom broju Nedeljnika koji je na svim kioscima od četvrtka, 16. jula.

3 KOMENTARA

 1. “Ima većinu u parlamentu. Može da menja Ustav i da sve što treba gurne parlamentu da izglasa.” Ни са том већином за измене које се тичу територијаних питања, он не може да мења Устав.

 2. U politici ne postoje velike razlike izmedju politicara.
  Razlike su samo u sponzorima , mada su i oni uglavnom isti.
  Dobar politicar bi morao da bude; posten, iskren, patriota, da ima ogromno ljubavi, razumevanja, da poznaje svaki cosak svoje drzave, karakteristike svog naroda, da poznaje istoriju svog naroda (a ne da najvece bitke predstavlja kao mitove), da bar malo zna tezinu svake reci koju izgovori, da se do naroda ponasa kao brizan otac prema svojoj deci, da se do drzave ponasa kao pozrtvovalna majka prema svojoj deci, da zna kad treba izreci kritiku a kad hvalu, da mu najveca bozja zapovest bude USTAV a smernice u pregovorima sa strancima zakoni i interesi njegove drzave.
  Danas je politika biznis uskog kruga privilegovanih i kriminalnog taloga koji je izgleda nosen sve ucestalijim poplavama isplivao na povrsinu.
  Politicari nauce dobru retoriku govora, mimiku, nauce da puste suzu i kad treba i kad ne treba, nikakvo cudo da sve vise lice na lose glumce nego dobre politicare.

 3. Kako mali Mikica zamišlja rad službi. Nije ni čudo što je AV. razbio opoziciju . Uhvatio ih na šah. Par poteza unapred+ pare + pomoć prijarelja.
  Ima većinu u parlamentu. Može da menja Ustav i da sve što treba gurne parlamentu da izglasa. Posle raspad SNS-a na vlast dolazi njihova ekipa i cerupaju nas, našu imovinu i Državu.
  Ekipa je ista samo se menjaju maskota i izvođači radova. DA Tadić, SNS AV i dr…. izvođači i maske. Ekipa OZNA.

Comments are closed.