“Jokića su stavljali na četvorku, ubacivali sa klupe… Đorđević je sjajan trener, ali mislim da je Nikola srećan što je ponovo sa nama”

2
Foto: Profimedia

Uoči početka predsezone za Denver Nagetse, trener tima Majk Meloun iz Kolorada je dao zanimljivu izjavu o najboljem igraču svoje ekipe Nikoli Jokiću i njegovom nastupu za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu.

Nikola Jokić neće igrati u trening utakmici protiv Portlanda, ali je kako kaže Meloun “uzbuđen zbog povratka u tim u kojem se oseća prijatno”, prenose američki mediji.

“Mislim da je bilo razočaravajuće, taj nastup Srbije”, rekao je Meloun.”Stavljali su ga da igra na četvorci, ubacivali ga sa klupe. Verujem da je uzbuđen što se vratio ovde gde oseća komotno u vezi sa svim stvarima, u vezi sa tim kako će da igra i kako ga mi koristimo. Ovo nije nikakva zamerka Srbiji – Saša Đorđević je sjajan trener – ali mislim da je Jokić srećan što je ponovo sa nama da možemo da nastavimo gde smo stali prošle godine”, rekao je Meloun.


2 KOMENTARA

  1. Isto kao i u slucaju Stojakovica. Pretpostavljeni su im prosecni igraci! DJordjevic se kao trener nije video na utakmicama, posebno na onima koje smo gubili. Ima i jedan problem van terena. To su “treneri umesto trenera”, koji iz pozadine vuku konce ( kao i u fudbalu ) i promovisu svoje pulene. Ovi igraci su mogli uz dobro vodstvo na terenu da budu uspesni i protiv mnogo ozbiljnijeg Americkog tima. Ostale da i ne pominjem.

  2. Sve je čovek rekao, a mi koji volimo srpsku košarku trebad a mu budemo zahvalni. Eto sada je jedan NBA trener rekao ono što smo svi mi videli. Đorđević ne bi mogao da bude ni pomoćni trener u NBA ligi. Naš savez i uopšte košarkaška javnost nije u prvi plan stavljala inters srpske košarke i Srbiju iznag svega i svakoga. Da je tako momenat, kada je tim i kada su očekivanja prerasla mogućnosti Đorđevića, bi bio iskorišćen za promenu selektora. Da ove godine je teško dovesti veliko trenersko ime, ali prošle ili još ranije i nije. Recimo Pešič je bio slobodan. Ipak mi volimo da se zakucavamo sa određenim ljudima i da živimo i umiremo u kultu ličnosti. Đorđević je napravio neke jako dobre stvari ali ako pucamo na zlato, treba nam još bolji trener. To je prosto kao pasulj. Đorđeviću je svakako Srbija bila odskočna daska u trenerskoj karijeri i kada je izabran pre Kokoškova učinjena mu je debela usluga. To je sasvim dovoljno od Srbije. Previše je da mu svi mediji, novinari i naši stručnjaci koji javno gostuju budu toliko naklonjeni bez razloga. Inače ti stručnjaci birkaju reči samo kada gostuju javno inače kada se opuste u kafani drugačije govore. To je provereno i to se prosto zna. Đorđević ako ostane do kraje sezone trener u svom klubu biće uspeh. Predviđam razlaz već na polusezoni.

Comments are closed.