Jokić prvi, Vučević drugi, Dončić četvrti na listi pet statistički najboljih igrača u NBA…

0

NBA košarkaši Nikola Jokić, Luka Dončić i Nikola Vučević dominiraju u raznim kategorijama nove sezone najjače košarkaške lige sveta, a u jednoj – TPA (Total points added) koja uzima u obzir ofanzivnu i defanzivnu efikasnost, uključujući pritom i vreme provedeno na terenu, ovaj balkanski trio je u top 5 najboljih igrača lige..

TPA formula je jednostavna. Podeljena je na ofanzivnu efikasnost (OPA) i utiacaj na igru u odbrani (DPS) i svak se jednako obračunava. Sabiranjem OPA i DPS dobijate TPA, a lider na ovoj listi je centar Denver Nagetsa.

“Džoker” je trenutno i vodeći na MVP listi regularnog dela sezone, drugi asistent lige i u prvih petnaest ovosezonskih mečeva je upisao isto toliko dabl-dablova.

Lider Orlando Medžika i crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je drugi na pomenutoj listi, a šesnaesti kada je reč o listi kandidata za najboljeg igrača regularnog dela.

Zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić zaokružuje ovu “ex-Yu” dominaciju, a Slovenac je ujedno šesti najkorisniji igrač lige u ovom trenutku.

Top 5 čine još i as Bruklin Netsa Kevin Durent – treće esto, kao i košarkaš Portland Trejblejzersa Si Džej Mekalum.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ