(Beta) – Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Entoni Džošua rekao je da mu je drago što se njegov sunarodnik Tajson Fjuri oglasio i zapretio mu nokautom u trećoj rundi.

Džošua je noćas odbranio titule u IBF, WBA i WBO verziji pošto je pred 1.000 gledalaca u Vembli areni u Londonu u devetoj rundi nokautirao izazivača Kubrata Puleva iz Bugarske. On je Puleva tri puta slao na pod, pre nego što ga je nokautirao desnim direktom u devetoj rundi.

Posle tog trijumfa, stekli su se uslovi za organizovanje meča dva britanska bokserska velikana Džošue i Fjurija. Fjuri je rekao da jedva čeka meč. 

„Želim tu borbu. Jedva čekam da ga nokautiram u tri runde“, naveo je WBC šampion Fjuri na društvenim mrežama.

Džošua je rekao da će Fjuri „izvući najbolje iz njega“.

„To je dobro čuti. Makar mogu da ga dovedem u ring. To i želimo, on je na pravom putu“, rekao je Džošua za radio Bi-Bi-Si 5 (BBC).

Borba za objedinjavanje sve četiri titule u teškoj kategoriji izmedju Fjurija i Džošue trebalo bi da se održi naredne godine.

„Otkako sam ušao u boks 2013. godine, jurim sve šampionske pojaseve. Naravno da tražim izazov, ne radi se o protivniku već o zaostavštini i pojasevima. Voleo bih da boksujem protiv svakog ko ima šampionski pojas. Ako je to Tajson Fjuri, neka bude Tajson Fjuri“, naveo je Džošua.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.