“Ja sam sportski radnik i ne znam da li je Ronaldo prekršio zakon”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora rekao je danas da veruje da je fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo prekršio zdravstvene protokole vezane za korona virus odlaskom za Portugal, ali i povratkom u Torino.

“Da, mislim da je prekršio protokol ako nisu postojala neka posebna ovlašćenja nadležnih institucija”, rekao je Spadafora za Rai Uno.

Ekipa Juventusa bila je u izolaciji nakon što su dva člana zaražena korona virusom, ali je Ronaldu i još šestorici igrača bilo dozvoljeno da napuste tim i priključe se svojim reprezentacijama.

Nakon toga, Ronaldo je odigrao dve utakmice za selekciju Portugala pre nego što je na testiranju za korona virus dobio pozitivan rezultat. On je potom odvojen od nacionalnog tima, a juče se vratio u Torino avionom za medicinsku evakuaciju.

Ovim povodom oglasio se i Andrea Anjeli.

“Trebalo bi da kontaktirate Ministarstvo zdravlja, krizni štab, one koji sprovode državne zakone i da potražite objašnjenje. Juventus prati i sprovodi državni protokol. Ja sam sportski radnik i ne znam da li je Ronaldo prekršio zakon”, poručio je Anjeli Spadafori.

Ronaldo će propustiti utakmicu sa Krotoneom u subotu u Seriji A i meč sa Dinamom iz Kijeva, narednog utorka u Ligi šampiona. Takođe, mogao bi da propusti i duel sa Barselonom, 28. oktobra.