“Ja sam najsrećnija mama na svetu…”: Posle četiri godine od otmice, deca Slavice Burmazović vraćena u Srbiju

0
Foto: Tanjug

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, oteta deca Slavice Burmazović vraćena su u Srbiju.

Slavica je svoju decu sačekala danas na Aerodromu Nikola Tesla, gde su iz Irana stigla u pratnji našeg ambasadora u toj zemlji, Dragana Todorovića.

Slavica Buzmurović izjavila je posle susreta sa decom da je “najsrećnija mama na svetu”, preneo je N1.

“Hvala vam svima”, rekla je kratko ona na aerodoromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Dočeku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Teško je bilo da se deca dovedu, nisu imala dokumenta, nemaju izlazne vize iz Irana. Uz odobrenje Vučića smo hteli da pošaljemo i vladin avion, ali je na sreću to sve završeno uz posredovanje iranskog ministra. Naši državni organi su pokazali spremnost da se angažuju za naše državljane”, kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece Slavice Burmazović, koja se nalaze u Iranu, uspešno okončao u najkraćem periodu, saopštilo je Ministarstvo.

Troje dece Slavice Burmazović, koja danas imaju 15, 14 i osam godine, oteo je njen bivši suprig Ejup Sabri Jundži, otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Slavica je 2016. godine zbog otmice svoje dece protestovala ispred Vlade Srbije.