“Ja nisam pomenuo ime kurira koji mi je nudio mito. Da li je Petar Panić prvi čovek kog Vučić pušta niz vodu?”: Sergej Trifunović u novom Nedeljniku

5
Foto: Nedeljnik

Sergej Trifunović, popularni glumac i lider PSG, u intervjuu za novi broj Nedeljnika je govorio o ponudi za mito od 500.000 evra kojim je otvorio „Pandorinu kutiju“ u preplitanju između politike, moći i korupcije na srpskoj političkoj sceni.

Na pitanje kako je otkrio da neko od njegovih saradnika pristaje na novac, on je rekao da je “prvo posumnjao zato što je bilo mnogo problema u njihovom radu”.

“Onda sam ih pitao, a oni su počeli da me ubeđuju da je ‘to ipak dobra ideja, da nam trebaju pare, da su to velike pare’. Nisam povraćao”, rekao je Trifunović.

Na pitanje da li mu je Petar Panić, bivši telohranitelj Šešelja i Nikolića, nudio mito, i ko je uopšte Panić danas i otkud on na zajedničkim fotografijama sa njim, Trifunović kaže:

“Ja nigde, kao što rekoh, nisam pomenuo ime kurira. Dve stvari koje sam naučio gledajući kaubojske filmove jesu: ne pucaj u pijanistu i ne pucaj u kurira koji prenosi poruke. Nije bitan kurir. Bitan je onaj koji ga šalje. Ime Petra Panića, prvi je, gle k…a u slamnom šeširu – pomenuo jedan tabloid. I označio ga kao čoveka koga sam ja pomenuo da mi je nudio mito. Iako ga ja nigde, ama baš nigde nisam pomenuo. Da li je, sudeći po napisima u tom tabloidu, Petar Panić prvi čovek kog Vučić pušta niz vodu? Nije dao Gašića, Babića, Jutku, ali evo jednog kog nema problem da ‘da’? I još ga isproziva na naslovnici kao čoveka koji ‘već šest meseci nema veze sa SNS-om’ a Panić je u glavnom odboru? Ne znam. Zanima me ko će biti sledeći”.

Što se njegovog poznanstva s tim čovekom tiče, Trifunović je rekao:

“Pre nekoliko godina, na vrlo podmukao način trebalo je da se dogodi da Fondacija ‘Podrži život’ prestane da bude naša, čista fondacija, nego da na foru pređe u ruke nekih ljudi iz SNS-a. Ti neki bi je onda koristili kao mečku na vašaru za dobijanje političkih poena. Petar Panić je urgirao da se to ludilo zaustavi i da ostave Fondaciju na miru. Ja sam se s njim video, otišao kod čoveka na ručak, odneo dve flaše vina, zahvalio mu. Rekao sam mu da sam mu dužnik i da sam tu za njega i njegovu porodicu, šta god i kad god. On me je pitao, citiram: ‘Da li bi ti, kao intelektualac, podržao Aleksandra Vučića?’ Ja sam odgovorio: ‘Izvini, takve stvari od mene nemoj tražiti.’ I ništa, nikakvih teških reči, sve vrlo fino, nastavili smo da jedemo. Nije uopšte bilo ljutnje. Panić je bio ekstra fin prema meni i ja to poštujem.”

Popularni glumac govori za Nedeljnik o izlasku ili bojkotu izbora, pregovorima u parlamentu, ali i o Zoranu Đinđiću i tome ko mu je omiljeni srpski političar…

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 17. OKTOBRA

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

5 KOMENTARA

  1. Kao bolju ilustraciju ste mogli objaviti zajednicku fotku Sergeja i Panica ili onu coravog Pane ispred figure gorile, a bilo je i Paninih ranih seksi radova sa novinarkom…

  2. Zamislite samo koji talog okruzuje Prvorodjenog. Iznenadjeni? Cudi me da loto molera nisu poslali.

  3. Sergej uspešno prolazi kroz školu boljševičkog marifetluka, ne zavezuje se od pozadi. Bitno je da ima dobar rad nogu, da ga mozak služi i da udara kao stršljen. Vučić je počeo da vadi zdrave zube svojim hajducima, a Aleksa gubu živce i pravi greške u koracima.

Comments are closed.