“Izdali su me. Pričali su da me žele u timu…”: Bogdanović o Kingsima, “trejdu” u Milvoki i ponudi Atlante…

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš i novi član Atlante Hoksa Bogdan Bogdanović govorio je za Atletik o transfer sagi o navodnom trejdu u Milvoki Bakse koji je odjeknuo u javnosti.

Malo je vremena proteklo od objavljivanja vesti o potpisivanju navodnog ugovora o trejdu između Milvoki Baksa i Sakramento Kingsa četiri dana pre početka zvaničnog roka do otkrića do dogovora nije došlo i vesti da je Bogdanović sa Atlantom dogovorio četvorogodišnju saradnju u vrednosti od 72 miliona dolara.

Prva zvezda Milvokija i dvostruki MVP Janis Adetokumbo je, kako su mediji u početku pisali, tražio Srbina kao jedan od uslova ostanka u redovima Baksa, pa je propali trasnfer navodno ugrozio i ostanak Grka. Strah u Milvokiju je navodno postojao sve dok Janis 15. decembra nije stavio paraf na najvredniji ugovor u istoriji NBA lige.

U međuvremenu, NBA je započela i sprovela istragu i ustanovila da su Baksi prekršili pravila, što ih je koštalo izbora pika u drugoj rundi. Bunili su se Baksi, rekavši da ih je Bogdanović izdao, dok su srpski igrač i njegovi predstavnici ponovili više puta da Bogdan nikada nije pristao da se pridruži Baksima. Za to vreme, Bogdanović je, zagledan u svoj telefon u stanu u Beogradu, čitao vesti o navodnom dogovoru dve franšize.

Bio je zbunjen, a onda i besan.

“Kada sam pročitao vesti pomislio sam: ‘Šta se koji k…c dogodilo?’ Nisam znao za njihov dogovor, ništa mi nije bilo jasno”, rekao je Bogdanović.

Konfuzija i dan danas nije razjašnjena. Monte Mekner, novi generalni menadžer Kingsa je rešio da Bogdanovića pošalje u drugi tim i da nešto dobije u zamenu za njega, ali su na kraju ostali praznih šaka.

Trevis Šlenk je u Golden Stejt Voriorsima ispekao zanat, pa je Bogdana dodao u jasno sklopljen tim sa jasnim ciljevima za budućnost i to ga je privuklo u Atlantu.

U razgovoru za Atletik je rekao da mu nije jasno otkud Baksima ideja da je on njima nešto obećao pošto se ništa slično nije desilo.

On je imao želju da se dogovori sa Kingsima i ostane, ali su ga izdali i “naduvali” čitavu priču kako ga je Janis Adetokumbo regrutovao.

“Jednostavno nisam mogao da verujem šta se sve događa. Ništa nije bilo u mojim rukama. Kada sam video tvitove o mom prelasku u Milvoki nisam bio siguran šta se dogodilo, uhvaćen sam bez garda”, rekao je Bogdanović.

“Prethodno su mi u Sakramentu pričali da sam važan deo tima, da žele da ostanem i onda urade ovo što su uradili i totalno su me šokirali. Kada neko razbije poverenje na takav način, ništa mu više ne veruješ. Ta vest je došla u dva ujutru po vremenu u Srbiji i baš sam bio zbunjen. Tada sam spavao, a kad sam se probudio imao sam šta da vidim na Tviteru. Posle sam isključio telefon, niko nije mogao da me dobije taj dan. Samo roditelji i sestra. Mislio sam da sam trejdovan”, rekao je Bogdanović.

“Pitao sam svog agenta kako je moguće da sam trejdovan kao ograničeni slobodni agent? On je probao da mi objasni šta to sve znači i pričali smo čitavog leta o mojoj situaciji i kako čekamo ponude i da vidimo hoće li ih Sakramento izjednačiti. Posle mi je objasnio da to ne mogu da urade (trejd u Milvoki) i da su se zeznuli”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je istakao da je najpre razgovarao sa savetnikom vlasnika Sakramenta Džoom Dumarsom.

“On i Vivek (vlasnik franšize) su istakli da žele da ostanem. Zato sam bio zatečen. Iskreno, nisam to očekivao”, rekao je Bogdanović.

“Kada je sve počelo i i dalje mi nisu ništa govorili. Zaista nisam imao pojma o čemu se radi. Dva dana kasnije je NBA započela istragu, a mene još uvek niko nije pozvao iz Kingsa”, dodao je on.

“Ludo je to. Ništa nisam znao, nisam bio umešan u celu priču, a reč je o meni”, rekao je Bogdanović.

Usledila je ponuda Atlante…

“Putovao sam iz Srbije za SAD kada sam dobio ponudu iz Atlante. Svidelo mi se šta su ponudili. Mislim da sam na kraju imao sreće što se tiče i ugovora i tima”, rekao je Bogdanović.

Kingsi su odbili “sign and trade” ponudu Atlante, preostalo im je 48 sati da izjednače ponudu Hoksa, ali su odlučili da to ne urade.

“Uplašio sam se zbog toga, jer mi se više nije ostajalo u Sakramentu. Želeo sam da odem”, rekao je srpski košarkaš.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!