Medijana je centralna opština u Nišu i srednja zarada koju ima većina stanovnika. To vam je ono kad skinete najbogatije i najsiromašnije. U igri statistike, prosečna plata kod nas je 89.956 dinara, a medijana 69.088 dinara. Amerikanci, na primer, nikad ne prikazuju prosečnu zaradu, pošto bi ona zbog ekstremnih razlika delovala zastrašujuće, pa je pitanje da li se mi približavamo takvim razlikama, ili američkom snu. Medijana je i centralna niška opština na kojoj će, kako sada stvari stoje, uz Stari grad, Vračar, i još nekoliko beogradskih opština, da se vode ovi izbori.

Kako smo od pata karata na beogradskim izborima, i prvobitne Vučićeve ponude, preko policije, da će da ih prizna (objavili Lazović i Marinika) došli do ovoga, veliko je pitanje za opoziciju.

Na predstojećim izborima, zato, postoje samo tri otvorena pitanja.

1. Niš, najveći srbijanski grad, prestonica juga, koji se smatra naprednjačkom bazom. Ukoliko doktor Milić napravi čudo, kao nestranačka ličnost koja je ušla u politiku, to bi mogao da bude pokazatelj za veliki ProGlas. Pošto tu ima više uglednih lekara. Ali i prvi udarac SNS-u, posle 12 godina, pošto je i pad Miloševića krenuo iz Niša, i (dobro) masovnih demonstracija u Beogradu, koje smo opet imali.

2. Novi Sad. Teško je da opozicija u glavnom gradu Vojvodine ostvari bolji rezultat nego prošli put u Beogradu, pošto je pre nekoliko meseci SNS tu imao dva odsto više u Beogradu, a Koalicija protiv nasilja dva odsto manje. Eventualna promena vlasti, bio bi najjači udarac vlastima pošto premijer dolazi iz Novog Sada, kao i najjača stranačka baza, ali i siva zona biznisa.

3. Savo Manojlović. Najveća nepoznata, pre svega jer može da pokupi i leve mejnstrim glasače, koji bojkotuju izbore, kao i desne mejnstrim glasače, koji kolektivno bojkotuju izbore.

Nedeljnik 645

Nedeljnik 645

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.