U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirana 8.491osoba, od kojih je pozitivno 1.810, dok je, 16 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima su 139 pacijenata.

Poslednjih dana u kontinuitetu raste broj pacijenata na respiratoru, što je jedan od ključnh epidemioloških pokazatelja. To je, uz stagnaciju broja preminulih na dvocifrenom broju, posledica „opuštanja zbog toplog vremena od pre 10 dana“, tvrde epidemiolozi.

Oni su ranije upozorili da bi produženi vikend koji se danas završava, takođe mogao da bude epidemiološki problematičan.

Prema njihovoj računici, krajem februara ćemo biti u prilici da vidimo kako smo se ponašali u ova četiri dana kada je veliki broj građana bio slobodan.

Vakcinacija i tokom praznika

Bez obzira na to što se obeležava Dan državnosti, nastavlja se proces imunizacije građana bez zastoja.

Do sada je, prema informacijama koje je sa medijma podelilo Ministarstvo zdravlja, prvu dozu vakcine primilo oko 900.000 ljudi.

Najviše novozaraženih u Beogradu, Novom Sadu, Nišu

Od 1.810 novozaraženih u Srbiji u poslednja 24 sata 627 je u Beogradu, sledi Novi Sad sa 140 i Niš sa 95 novih slučajeva korona virusa.

U Kragujevcu su registrovana 73 novoobolela, u Vranju 70, Kruševcu 49, Kraljevu 42, Užicu 28, Arilju 26.

U Pančevu je u poslednja 24 sata broj novozaraženih 25, u Subotici 23, u Šapcu 22, u Novom Pazaru 21, u Čačku 20.

U ostalim naseljenim mestima zabeleženo je manje od 20 novih slučajeva koronavirusa.

U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 240 korisnika i 242 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 240 korisnika i 242 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.127, a broj zaposlenih koji su izlečeni 2.163, navodi se u saopštenju.

U Novom Sadu do sada vakcinisano 45.000 građana 

Do danas je u Novom Sadu vakcinisano 45.000 ljudi, a 17.000 je revakcinisano, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je tokom posete Novosadskog sajma izrazio zadovoljstvo tempom kojim se odvija imunizacija Novosadjana i Vojvodine i zahvalio se gradjanima na iskazanoj odgovornosti i disciplini.

„Zahvaljujem lekarima, medicinskim sestrama i volonterima što rade i za vreme praznika. Kroz proces vakcinacije brže i sa manje žrtava ćemo pobediti korona virus“, rekao je Vučević.

Naveo je da se u Novom Sadu kontinuirano kontrolišu ugostiteljski objekti, te da se preduzimaju adekvatne mere, a sve to u koordinaciji sa državnim kriznim štabom i u cilju stabilizacije situacije.

„Cilj nam je da se što pre vratimo u normalan život, medjutim, raste broj obolelih i onih koji idu na bolničko lečenje. To znači da su se ljudi opustili, a i dalje moramo biti veoma oprezni i strpljivi“, ocenio je Vučević.

Blagi porast broja obolelih od korona virusa u Vojvodini 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 252 nova slučaja zaražavanja korona virosom, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 89, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

To je blagi porast broja novoobolelih u Vojvodini u odnosu na juče kada je potvrdjeno 209 novih slučajeva zaraze korona virsom.

Kako se navodi u saopštenju Instituta, uzevši u obzir najnovije podatke, u Vojvodini je registrovano 6.585 aktivnih slučajeva.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 1.810, dok je u svim ostalim gradovima i opštinama trenutno manje od 1.000, a brojevi se smanjuju.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i pored manjeg broja obolelih, ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Trenutno se na teritoriji 36 opština i gradova situacija ocenjuje kao vanredna, dok se u preostalih devet opština epidemiološka situacija ocenjuje kao nepovoljna.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.