Mesto uz teren. Narandžasto-plavi kačket, naočare, odeća u bojama Niksa i strasno navijanje Spajk Lija u svakoj akciji omiljenog kluba. Uobičajna scena na utakmicama Niksa u Njujorku za koju se od ponedeljka može reći „bilo nekada“. Čuveni reditelj Spajk Li je odlučio da, nakon 30 godina konstantne podrške, neće bodriti Nikse u nastavku sezone, piše Gardijan. Pre svega, zato što mu je obezbeđenje u Medison Skver Gardenu zabranilo da uđe kroz prolaz koji je Li već 28 godina koristio kada odlazi na utakmice omiljenog kluba. Niksi su, tako, ostali bez svog zaštitnog znaka, čoveka koji je dolazio na gotovo svaku utakmicu, iako franšiza već godina tavori u zapećku NBA lige. Ostali su bez svog najvernijeg i najprepoznativljjijeg navijača. Ostali su bez Maskote…

Li kaže da već gotovo 30 godina koristio ulaz iz 33. Zapadne ulice na koji obično ulaze zaposleni u hali, predstavnici medija i hendikepirane osobe… Do skoro, i sam Li… Međutim, pred utakmicu sa Hjustonom obezbeđenje nije pustilo Lija da uđe na ulaz za zaposlene, već ga je upitilo ka drugom ulazu, namenjenom poznatim osobama. Spajk Li nije želeo da se vraća, jer mu je karta već bila skenirana i, kako tvrdi, ne bi opet mogao da uđe u Garden. Portparol Niksa je povodom sukoba Lija sa obezbeđenjem rekao da Spajkove tvrdnje nisu istinite i da je jedini problem bio taj što je američki reditelj koristio pogrešan ulaz. Takođe, poručio je Spajku da ga njegovo mesto pored terena i dalje čeka.

Ipak, čini se da će sedište tik uz teren ostati prazno. Barem do kraja sezone, jer Li ne namerava da se vrati na utakmice Niksa.

„Gotovo je. Završio sam za ovu sezonu. Koristio sam isti ulaz prethodne nedelje. Niko mi iz Niksa u međuvremenu nije saopštio da se sitaucija promenila. Kada kasnim sa uplatom za karte,a cena je astronomska, odmah mi zvoni telefon da me obaveste. Sada niko nije zvao“, rekao je Spajk Li u emisiji „First take“ na ESPN-u i dodao da je obezbeđenju koje je pokušalao da ga uputi na drugi ulaz rekao „Uhapsite me kao brata Čarlsa Ouklija“, aludirajući na incident iz 2017. godine kada je obezbeđenje izbacilo bivšeg igrača Niksa iz Gardena zbog sukoba oko sedišta za VIP osobe.

Američki mediji navode da Spajk Li godišnje izdvoji oko 300 hiljada dolara za sedišta uz teren. Kako na utakmice ide gotovo 30 godina, izračunali su da je Li do sada uplatio Niksima skoro 10 miliona evra. Navijači Niksa su na društvenim mrežama osudili ovakvko ponašanje obezbeđenja u Gardenu, pa su zvaničnici franšize ubrzo izdali saopštenje u kojem su negirali bilo kakav sukob, a kao dokaz su priložili i fotografiju na kojoj se rukuju vlasnik Niksa Džejms Dolan i Spajk Li.

„Ideja da je Spajk Li ovde žrtva je smešna. Više puta smo ga pozvali i više puta smo mu govorili da ne koristi ulaz za zaposlene i pređe na ulaz za VIP osobe. Za nas je razočaravajuće što je Spajk izneo lažne optužbe i dao prostora za polemiku i lažnu dramu. Li je uvek dobrodošao u Medison Skver Garden poručujemo mu da može prisustvovati utakmicama kada god poželi, ali samo neka uđe na prolaz koji je predviđen za VIP osobe, a ne na naš ulaz za zaposlene. Štaviše, to su se Džejms i on i dogovorili sinoć“, piše u zvaničnom saopštenju Niksa.

Međutim, Li je i ovu tvrdnju negirao.

„Dolan me je uznemiravao, ni sam ne znam zašto. Tražio je da razgovaramo, o čemu da razgovaramo!?“, rekao je Li, a piše Gardijan.

Kako prenosi portal B92, Li je rekao da je odmah dobio ponudu Bruklin Netsa da pređe u njihov tabor, ali da se ni to neće dogoditi, jer je privržen Niksima.

„To se neće dogoditi. Želim Niksima mnogo sreće“, zaključio je Li.

Niksi su u poslednjem meču koji je posmatrao njihov najverniji fan pobedili Rokitse sa 125:123, što im je druga uzastopna ponuda. I pored toga, nastavljaju očajnu sezonu u NBA ligi sa skorom od 19 pobeda i 42 poraza, pa trenutno zauzimaju tek 13. poziciju na Istoku. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.