Godinu dana posle venčanja, Zoran piše u dnevniku: “Znači to otprilike tako izgleda? Zbogom Dina, volim te…” – Iz poklon knjige o velikom glumcu koja se dobija uz Nedeljnik

0
Foto: Iz privatne arhive Zorana Radmilovića, zahvaljujući njegovoj sestričini Seleni Vicković

Iz knjiga Zoranove kćerke Ane saznaje se dosta o privatnom životu Radmilovića.

Supruga Dina Rutić celog života je ćutala o njihovom braku. U knjizi koju je priredila pod naslovom „Zalažem se za laž“, Ana je zapisala:

“… U periodu njihovog zaljubljivanja, Dina je bila verena za jednog mladog i lepog hemičara iz dobre kuće. Za nju se govorilo da je lepa kao Odri Hepbern… U svoju lepu kuću (to jest kuću svojih roditelja) u Cavtatu, umela je da dovede sve prijatelje i poznanike koji nisu sebi mogli da omoguće ovako ekskluzivna letovanja. Zoran nije bio zaljubljenik u more i mondenski Cavtat, ali ga je strpljivo podnosio, prvo zbog žene koju je voleo, a kasnije i zbog deteta, jer, deca moraju
da budu što više ne moru.”

Dinina i Zoranova ljubav prolazila je kroz razne, uglavnom burne faze. U svom dnevniku, samo godinu dana posle venčanja, Zoran piše:

“Znači to otprilike tako izgleda? Drugi trogodišnji život između mene i te žene, izgleda da se završio. Kažem, izgleda! Možda, ne verujem, nisam siguran. A hteo bih da je tako, jer mislim da tako treba da bude. Tako reći, taj život dođe do svog konca. Tananog, tankog končića. Da li da ga zubima prekinem ovog trena?

„Jer, u ovom času, nije važno da li je još uvek volim, ili da li ona mene… Važno je ono okolo, šta je u tome, važnije je ovoga časa nešto drugo. Ljubav je u celoj stvari ružno zaboravljeno pače! Ne treba grditi ni tebe ni mene, tako valjda mora biti.

Da li zbog toga što sam pijan, eto, na žalost ne osećam! Sve se izbelilo, iznivelisalo, staložilo na dnu. Sve je, čak jednostavno, pojednostavljeno.

Ipak sam ja svemu kriv! Tako se to kaže. Osećam da je tako. A i znao sam da će tako biti. Znao sam, čini mi se, od samog početka. Pa onda, neka tako i bude! Od sudbine, izgleda, bežanja nema! Pa, neka bude.

Zbogom Dina, volim te, Dina, uvek ću te voleti, sada sam u to popuno siguran. Sve se između nas može promeniti, sam moje ljubavi.”

Ovo je bilo jedno od Zoranovih ljubavnih iskliznuća, koja nisu bila retka, ali sve se brzo vraćalo u burni emotivni kolosek. On je i dve pesme posvetio Dini.

***

Nedeljnik u novom broju od 29. oktobra donosi i poslednju poklon knjigu iz hit edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih”.

Kompletiraj svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 29. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Zoranu Radmiloviću, poslednju iz poklon edicije o velikim glumcima.