Glumac Alek Boldvin slučajno usmrtio direktorku fotografije i ranio režisera tokom snimanja filma

0

Glumac Alek Boldvin je slučajno usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins, dok je ranio režisera Džoela Souza na snimanju svog novog filma “Rust”, u kom glumi i koji producira, saopštile su vlasti Novog Meksika, savezne države u Sjedinjenim Državama u kojoj je ekipa snimala film, prenosi Gardijan.

“Šerif potvrđuje da su dve osobe upucane na setu ‘Rusta’. Direktorka fotografije Hejlina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48) upucani su iz rekiviztnog pištolja koji je koristio glumac i producent Alek Boldvin (68)”, navedeno je u saopštenju vlasti.

“Gospođa Hačins je prevezena helikopterom u bolnicu gde je proglašena mrtvom. Souza je u bolnici na lečenju”, dodali su.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, kao i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Iz šerifove kancelarije je rečeno da je Boldvin svojevoljno razgovarao sa istražiteljima i da je nakon razgovora otišao. Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.

Snimanje filma je zaustavljeno.

Hačins je bila direktorka fotografije akcionog filma “Archenemy” iz 2020. godine.

Diplomirala na Američkom filmskom institutu 2015. godine, a organizacija Američkih režisera i režiserki joj je 2019. godine dodelila nagradu za “Zvezdu u usponu”

„Tako sam tužan zbog njenog odlaska. I toliko sam ljut što se to uopšte moglo da se dogodi na snimanju filma. Bila je neverovatno talentovana, potpuno posvećena poslu, filmu i umetnosti“, rekao je direktor filma “Archenemy” Adam Mortimer.

Predsednik Međunarodnog udruženja kinematografa Džon Lindli saopštio je da su u ovom trenutku detalji nesreće nejasni i da sarađuju s policijom kako bi se što pre saznali svi uzroci incidenta.

„Nedostajaćeš mi prijateljice… Ovo je poražavajuće“, napisao je režiser Džejms Kalen Bresak ispod video snimka koji je Hačins postavila dva dana ranije, u čijem opisau je napisala: „Jedna od prednosti snimanja vesterna je što možete da jašete konje tokom slobodnog dana.”