Red Hot Chili Peppers objavili su da se gitarista Džon Frušante, nakon 10 godina, vratio u bend.

Frušante je bend napustio 2008. godine, a naredne godine na njegovu poziciju je došao Džoš Klinghofer.

Bend je na svom Instagram nalogu u nedelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro „radno mesto“, kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME.

https://www.instagram.com/p/B6G0L3OHVe8/

Ovo je drugi put da se Frušante vraća u Peperse. Član popularne kalifornijske četvorke prvi put je postao 1988. godine i u bendu se zadržao 1992. U tom periodu, objavljen je album „BloodSugarSexMagik“ koji im je doneo planetarnu slavu.


„Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastavljamo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vreme koje smo proveli s njim, i beskrajnu darovitost koju je podelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu“, naveli su Pepersi.

Posle borbe sa zavisnošću od narkotika, u bend se vraća 1998. Već naredne godine objavljen je kultni album „Californication“, a usledili su i hvaljeni „By The Way“ (2002) i dupli album „Stadium Arcadium“ (2006).

Za kratko vreme postali su jedan od najpopularnijih bendova na planeti. Svetska turneja 2007. godine, u okviru koje su svirali i u Inđiji, bila je poslednja sa Frušanteom u postavi.

Komentar(1)

  1. Alex 7
    17. decembra 2019. 15:08

    Sprema se dobar album. Hvala Josh. Sada do kraja sa Pepersima do ulaska u Hall of Fame. Dobro nam se vratio Džone. Osećam dobar sledeći album.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.