Glumac Džon Malkovič biće gost na zatvaranju 48. Festa naredne godine, kada će dobiti nagradu počasni „Beogradski pobednik“, pišu Novosti.

„Sa nekim imenima već kontaktiramo, a jedno možemo i sada da potvrdimo. Džon Malkovič će na zatvaranju Festa dobiti nagradu počasni „Beogradski pobednik“ i održaće resital uz muzičku pratnju“, najavljuje, eksluzivno za „Novosti“, Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa.

Slavni američki glumac, dva puta nominovan za Oskara, i tumač maestralnih rola u filmovima „Mesta u srcu“, „Opasne veze“, „Čaj u Sahari“, „Na liniji vatre“, „Čovek sa gvozdenom maskom“, „Biti Džon Malkovič“, „Spaliti posle čitanja“… pridružiće se tako plejadi filmskih zvezda koji su se tokom gotovo pet decenija trajanja Festa poklanjali srpskoj i beogradskoj publici.

Kada je pre dve godine boravio u Zagrebu, Džon Malkovič je na konferenciji za medije odgovorio na pitanja o svom „hrvatskom poreklu“.

„Majka mi je kazala da je iznenađena izveštavanjem medija o mojim hrvatskim korenima. Rekla mi je da sam Crnogorac, odnosno da sam poreklom iz Crne Gore“, pojasnio je tada Malkovič, a podseća list.

Dolazak velikog Džona Malkoviča nije jedina velika novost 48. Festa.

„Prva i najvažnija promena je da će festival imati jedan takmičarski program, čiju će okosnicu činiti „Srpski film“, koji smo ove godine privremeno preimenovali u „Srbija i prijatelji“. U takmičarski program tako ulaze odabrani novi domaći filmovi, filmovi iz regiona gde je Srbija manjinski koproducent i, naravno, ostvarenja iz svih krajeva sveta. Njih ukupno do dvadeset naslova boriće se za nagradu „Beogradski pobednik“ u šest kategorija: najbolji film, režija, muška, ženska uloga, scenario i debitant“, najavljuje Karl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.