Droga pronađena u telu preminulog bubnjara Fu fajtersa, pokazuje toksikološki izveštaj

0
EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER

Bubnjar benda Fu fajters Tejlor Hokins imao je opioide, marihuanu i druge droge u svom organizmu pre nego što je umro, kažu kolumbijski istražitelji.

Toksikološki izveštaj pokazao je tragove 10 supstanci u njegovom telu, uključujući antidepresive, prenosi BBC.

Uzrok smrti ostaje nepoznat, a istražitelji nisu rekli da li je mešavina droge bila faktor.

Hokins (50) je preminuo u hotelu u Bogoti, a bend bi ovog vikenda trebalo da svira na muzičkom festivalu. Lokalni zvaničnici su rekli da je hitna pomoć poslata u hotel nakon što je muškarac prijavio bolove u grudima. Nije reagovao na reanimaciju i proglašen je mrtvim, saopštila je gradska uprava za zdravstvo.

Kancelarija državnog tužioca Kolumbije saopštila je da je još uvek u toku istraga i da će kasnije objaviti više detalja.

„Nacionalni institut za sudsku medicinu nastavlja da sprovodi neophodne medicinske studije kako bi se utvrdio uzrok smrti“, dodaje se.

Obožavaoci benda koji su bili u kolumbijskoj prestonici da ih vide kako sviraju položili su cveće ispred hotela.

Američka rok grupa “Fu Fajters” saopštila je da je preminuo njen bubnjar Tejlor Hokins.

“Porodica ‘Fu fajters’ je ožalošćena tragičnom i preranom smrću dragog Tejlora Hokinsa”, napisao je na Tviteru Dej Grol, vođa benda i nekadašnji bubnjar slavne grupe “Nirvana”.

Njegov muzički duh i zarazni smeh zauvek će biti urezani u naša sećanja, dodao je Grol.

“Fu fajters” je poznata alternativna rok grupa na američkoj muzičkoj sceni, a Hokins se priključio bendu 1997. godine, svirajući neke od najvećih hitova “Learn to Fly” i “Best of You”.

Hokins je prethodno svirao bubnjeve za kanadsku pevačicu Alanis Moriset.

“Fu fajtersi” su prošle godine proslavili 25 godina postojanja i nedovno su bili producenti rok horor filma “Studio 666”.