Drive.Go osvaja Srbiju: Digitalni servisi – budućnost poslovanja

  0
  Fotografije: NIS

  Nedavno sprovedeno istraživanje, u kojem je učestvovalo 14.000 ispitanika iz sedam različitih zemalja, pokazalo je da se blizu trećine godišnjeg kućnog budžeta u svetu troši na digitalne usluge poput striminga muzike i filmova. Svako ko poseduje pametni telefon, bez obzira na godine, sigurno koristi bar jednu digitalnu uslugu, dok mladi između 25 i 35 godina prednjače u tome. Pomenuta studija takođe je otkrila da dve trećine ispitanika očekuje da će se usluge digitalne kupovine sve više koristiti u budućnosti, a ovakvi stavovi su najviše bili zastupljeni među adolescentima uzrasta od 16 do 24 godine.

  Nove tehnologije dovode do novih očekivanja od strane potrošača, koji su gladni inovacija na svim poljima. Danas imamo aplikacije za elektronsko bankarstvo i onlajn kupovinu proizvoda, širok spektar društvenih mreža i servise za striming muzike i filmskog programa. Digitalne usluge postale su nezaobilazno oruđe i u obrazovnom sistemu, a u skladu sa trenutnom situacijom u čitavom svetu, aplikacije za timski rad i video sastanke praktično su osvojile poslovni svet.

  U skladu sa digitalnim svetskim trendovima, iz kompanije NIS nam stiže mobilna aplikacija Drive.Go koja omogućava plaćanje goriva bez odlaska na kasu. Osim što predstavlja dobar primer kako je praćenje potreba i očekivanja tržišta, a posebno mladih korisnika, od neprocenjive važnosti za razvoj ideja i poslovanja uopšte, Drive.Go korisnicima omogućava bezbedno, brzo i jednostavno plaćanje goriva i to direktno iz automobila.

  Kako se koristi Drive.Go mobilna aplikacija? Drive.Go mobilna aplikacija može se preuzeti sa Google Play-a ili Apple Store-a. Tokom prvog korišćenja, prilikom registracije, neophodno je uneti broj bankovne kartice kojom će se obavljati plaćanje. Na nekoj od NIS Petrol ili GAZPROM benzinskih stanica, Drive.Go aplikacija se aktivira, zatim se skenira QR kod koji se nalazi na samom točionom mestu i nakon toga može da se krene sa dopunom rezervoara. Po završetku točenja, klikom na dugme “plati” u mobilnoj aplikaciji, proces točenja i plaćanja je završen.

  Korišćenje Drive.Go mobilne aplikacije za plaćanje goriva moguće je na 140 NIS Petrol i GAZPROM objekata u Srbiji dok će NIS nastaviti da širi maloprodajnu mrežu na kojima će ova usluga biti dostupna. Više informacija o načinu korišćenja Drive.Go mobilne aplikacije, kao i spisak benzinskih stanica na kojima je ova usluga omogućena može se naći na sajtovima www.nispetrol.rs i www.gazprom-petrol.rs kao i besplatnim pozivom na telefon kol centra kompanije: 08 0000 8888.