Dr. Max Group: Obezbeđena sredstva za dalji razvoj i širenje poslovanja

    0
    Foto: Promo

    Dr. Max Group, vodeći evropski lanac apoteka, uspešno je zatvorio finansijski aranžman koji obuhvata refinansiranje postojećih obaveza i obezbeđivanje dodatnih 940 miliona evra predviđenih za strateško širenje. „Sa ovim refinansiranjem koje istovremeno predstavlja priznanje dosadašnjeg, ali istovremeno i osnovu za budući rast, Dr. Max je obezbedio finansijska sredstva za svoj dalji razvoj i nastavak uspešnog uvođenja Dr. Max-ovih novih ponuda za svoje klijente, a koje naši pacijenti i kupci veoma cene”, komentar je Thomasa Bornemanna, finansijskog direktora Dr. Max Group.

    Bankarsko finansiranje obezbedila je grupa od 14 banaka predvođena češkom i slovačkom ispostavom UniCredit banke i Komerční banka, a.s. (Société Générale Group). Ova izuzetno složena transakcija (koja će u fazama uključivati entitete iz šest različitih zemalja) završena je za svega šest nedelja, velikim delom zahvaljujući pravnim savetnicima, i to Dentons Bratislava predvođenim Patriciom Gossanyiovom i AK Evan vođenim od Jana Evana sa strane Dr. Max Group, odnosno White & Case Prag sa Tomasom Jineom ispred kluba banaka.

    Ovaj finansijski aranžman komentarisao je i direktor Dr. Max Serbia, Daniel Shull: „Ovo je fenomenalna vest za Dr. Max globalno, ali i za naše operacije u Srbiji. Prethodne investicije u Srbiji, kako u proširenje našeg lanca apoteka, tako i u izgradnju proizvodne galenske laboratorije, otvorile su nova radna mesta, poboljšale pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i medicinskim proizvodima po povoljnim cenama. Dr. Max Group značajnu pažnju posvećuje tržištu Srbije i radujemo se nastavku širenja našeg poslovanja ovde.”