Dr Janković: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu…

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, imunolog Srđa Janković izjavio je da “za sada” nije trenutak da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Janković je naveo da ne može da kaže kada će nastupiti trenutak da celo školstvo u Srbiji pređe na onlajn nastavu ali je i ocenio da se taj momenat “približava”. 

“Odluku o prelasku na onlajn nastavu donosimo na osnovu procene da li je virus toliko ušao u škole. Za sada nije taj trenutak ali i sad odeljenja i celi kolektivi prelaze na onlajn nastavu kada dođe do prenosa među učenicima i nastavnicima”, rekao je Janković za televiziju Pink. 

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji “krajnje ozbiljna”, on je rekao da će se medicinski deo Kriznog štaba, ukoliko bude potrebno, zalagati za dodatno pooštravanje mera pored onih koje na snagu stupaju sutra.  

“Nema zamene za izbegavanje svih kontakata koje je moguće izbeći a da život koliko-toliko teče normalno”, rekao je Janković. 

Dodao je da unošenje virusa iz inostranstva “nije dominantna” pretnja kao i da već postoji epidemiološki nadzor na granicama Srbije.