“DPS više ne podržava vladu”; Abazović: “Pozdravljam odluku, videćemo šta će reći većina poslanika”

0
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Demokratska partija socijalista (DPS) uskratiće podršku Vladi Dritana Abazovića, odlučeno je na sednici Predsedništva DPS.

Funkcioner DPS-a Jevto Eraković rekao je da Vlada više nema podršku DPS-a.

„Vlada Dritana Abazovica nema više našu podršku, jer je za DPS prioritet, bio i ostaje, evropska agenda. Bez kalkulacija smo podržali vladu verujući da nam je EU zajednički cilj. Sada kada je nažalost jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj“, napisao je Eraković na Tviteru, prenose Vijesti.

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i članovi Predsedništva partije na sednici su raspravljali o daljim potezima nakon što je Vlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, i nakon što je SDP poručio da više nema njihovu podršku, piše RTCG.

Iz Vlade je u petak zvanično saopšteno da je usvojen Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Abazović: “Pozdravljam odluku, videćemo šta će reći većina poslanika”

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozdravio je odluku Predsedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da uskrati podršku Vladi na čijem je čelu.

Abazović je kazao da je “odgovorno i državnički kada nijeste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete.”

“Vidjećemo šta je stav većine poslanika. Crna Gora mora dalje – kriminal, korupcija i nacionalizam nijesu opcije. Pobijediće evropska budućnost”, poručio je Abazović.