Dončićev super test i derbi “neostvarenih želja”: Zašto bi ovog vikenda trebalo da budete uz NBA

0
Foto: Profimedia

U Italiji postoji veliki broj fudbalskih derbija i svaki od njih ima svoje ime – dela Italija, dela kapitale, dela Madonina…

NBA liga nudi velike duele više puta sedmično, ali bi jedan od onih koji su gledaocima u Evropi dostupni u popularnom terminu, zahvaljujući NBA Saturdays&Sundays, mogao bi da nosi ime – derbi neostvarenih želja.

To je duel Los Anđeles Klipersa i Milvoki Baksa. I jednoj i drugoj ekipi prošle sezone je predviđana proslava uz tompuse i konfete. I jedni i drugi su razočarali.

Klipersi, kreirani da donesu instant rezultat, pokazali su da se šampionski prah ne čuva u kesicama koje se razmute za jednu sezonu. Pred početak nove, razišli su se sa Dokom Riversom, ali je forma Filadelfije u ovoj sezoni pokazala da možda u Los Anđelesu i nije bilo baš do Doka. Velike zvezde se nisu usaglasile.

Sa druge strane, u Baksima već dve sezone zaredom, čovek od koga u toj ekipi zavisi raspored zvezda, ne uspeva da isporuči ono što svi priželjkuju. Toliko je forma Janisa Adetokumba u plej-ofu loša, da se u pitanje dovode i njegovi košarkaški dometi.

U nedelju bi taj duel mogao da bude veoma zanimljim svim gledaocima TV Arena sport.

Već večeras, na teren u popularnom evropkom terminu izlaze igrači čiji šampionski dometi nisu upitni. Sa jedne strane Irving, Harden i Durent, sa druge strane Luka Dončić.

Velika bruklinska revolveraška banda u stanju je da izbuši svakog rivala i deluje da je u prvom talasu svog naleta svaki deo mozaika kliknuo tačno gde treba.

Prekoputa njih će biti bivša ekipa njihovog trenera, tim koji ove sezone pruža znatno lošije partije nego prošle sezone, tim koji nema kontinuitet. Ipak, u Maveriksima postoji samo jedna očekivana, kontinuirana stvar – Luka Dončić.

Za igrača koji voli velike utakmice, dvoboj sa trojicom super zvezda Netsa, biće super test.

Mislite li da može da ga položi?