Doktor Fauci radi 19 sati dnevno ali se oslobađa stresa poput marinaca: “Čuti cvrkut i omirisati travu…to mnogo znači”

0
Foto: Profimedia

Doktor Entoni Fauci, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti i savetnik Bele kuće za borbu protiv epidemije koronavirusa, zbog pandemije radi i po19 sati dnevno.

Kao najveći stručnjak za zarazne bolesti u zemlji, možda ima trenutno jedan od najintenzivnijih  i najstresnijih poslova na svetu.

“Kada sam budam, ja radim. Pola dana provedem na sastancima. Spavam četiri ili pet sati dnevno”, rekao je Fauci.

Svoj dan započinje tako što daje informacije o novostima po pitanju zaraženih, izliječenih i umrlih od koronavirusa, ali pronalazi vreme i za sebe. Čuveni američki doktor voli da trči, i to radi skoro svaki dan.

S obzirom na  njegove godine, a ima skoro osamdeset i previše posla, svoju rutu je skratio na pet i po kilometara.

Kad je bio mlađi i manje radio, pet do šest puta nedeljno trčao je oko 11 kilometara kako bi održao telesnu težinu, boravio na otvorenom i tako se rešavao stresa. To mu je pomoglo da 1984. za tri sata i 37 minuta istrči maraton marinaca.

“Mislim da je najveća prednost to što se tako rešavam stresa. Imam stresan posao, pa izaći na  svež vazduh u toku radnog vremena, čuti cvrkut ptica i omirisati travu puno znači”, rekao je jednom prilikom dr Fauci.

“Kada bi svi bili kao dr Entoni Fauci, ne bi bilo potrebe za antidepresivima, napisao je “New York Times”.

Dr Fauči je bio savetnik čak šestorici američkih predsednika oko AIDS-a, ebole, Zika virusa, MERS-a, SARS-a, malarije, tuberkuloze i mnogih drugih zdravstvenih problema.