Đoković odgovorio kritičarima: “Pratili smo uputstva nadležnih organa i nismo kršili pravila”

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković svestan je da je bio na meti kritika zbog organizacije Adria Tura, ali ističe da nikakva pravila nisu prekršena, prenosi N1.

Prvi turnir Adria Tura održan je prethodnog vikenda u Beogradu, a pored Đokovića su učestvovali Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Viktor Troicki…

Na centralnom terenu TC ‘Novak’ tribine su konstantno bile pune, što je izazvalo negodovanje pojedinih igrača i inostranih medija.

Znam da je bilo kritika, naročito iz zapadnih zemalja. Pitali su se zašto imamo publiku, zašto se ne poštuju pravila socijalne distance, kako je moguće da organizujemo ovakav događaj usred pandemije… Ali, teško je objasniti ljudima da je situacija mnogo drugačija u Srbiji i okolnim zemljama nego što je to u Sjednjenim Državama ili Ujedinjenom Kraljevstvu”, rekao je Đoković.

“Od prvog dana smo pratili pravila i uputstva nadležnih organa i zdravstvenih institucija. Nikada nismo prešli granice. Čekali smo njihovo odobrenje za publiku, za broj ljudi koji može da prisustvuje mečevima. Prošli smo kompletan proces i rezultat je bio neverovatan”, dodao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je dodao da je zadovoljan kako je sve prošlo u Beogradu.

“Zahvalan sam ljudima koji su učestvovali, koji su organizovali sve to za vrlo kratko vreme”, rekao je Đoković.

“Obično je potrebno od tri do šest meseci da sve izgleda ovako, a mi smo uspeli za tri, četiri sedmice. Mislim da je važno da nastavimo dalje, da omogućimo igračima da igraju, da zarade novac, da osvajaju bodove”, zaključio je najbolji teniser sveta.

Ovog vikenda Adria Tur se nastavlja u Zadru.