dm drogerije ponovo otvorene puno radno vreme

  0

  U skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srbije o ukidanju vanrednog stanja u zemlji, većina dm drogerija radiće puno radno vreme, počevši od 7. maja 2020. godine.

  Većina dm drogerija u Srbiji je otvorena za kupce po uobičajenom režimu rada, a sve detalje o aktuelnom radnom vremenu pojedinačnih drogerija kupci mogu da pronađu na zvaničnom sajtu kompanije www.dm.rs.

  Uprkos ukidanju policijskog časa i vanrednog stanja, iz kompanije apeluju na kupce da ostanu odgovorni i pridržavaju se svih mera i preporuka nadležnih institucija zarad suzbijanja i sprečavanja širenja virusa korona (COVID-19). U cilju očuvanja javnog zdravlja, dm će prilagođavati svoje poslovanje odlukama nadležnih organa ispunjavajući sve preporučene higijenske standarde.

  Sve dm drogerije u zemlji nastaviće da primenjuju dosadašnje mere, koje, između ostalog, uključuju kompletnu dezinfekciju prostora, a od prethodne nedelje se u svim dm objektima odvija i redovna ozonizacija koja inače važi za najjače prirodno dezinfekciono sredstvo. U skladu sa novim preporukama Vlade Republike Srbije, do petka, 15. maja u svim dm drogerijama biće obezbeđene dezobarijere na ulazima, kao i redovna dezinfekcija površina, korpi i kolica na bazi hipohlorita.

  Pored toga, na ulazu u drogerije nalazi se sredstvo za dezinfekciju ruku, kompanija je ukinula korišćenje testera, obeležila sigurnu razdaljinu između kupaca, uvela zaštitne pregrade od pleksiglasa na kasama i postavila obaveštenja sa preporukama i merama prevencije. Preporuka je da zaposleni u drogerijama nose higijenske maske za lice, rukavice i vizire, stoga je kompanija obezbedila dovoljnu količinu ove zaštitne opreme koju zaposleni mogu po potrebi da menjaju u toku dana. Kako bi se osigurale sve dodatne mere predostrožnosti, iz kompanije preporučuju i kupcima da prilikom kupovine nastave sa nošenjem zaštitnih maski i rukavica.

  U Srbiji dm trenutno broji tačno 100 drogerija u 28 gradova. Sa asortimanom od preko 13.500 proizvoda, dm drogerije važe kao mesto kupovine svega na jednom mestu, od segmenta lepote, prirodne kozmetike, organske hrane, lične higijene, do proizvoda za domaćinstvo i negu beba.