Diploma sa Harvarda, zarađeno više od 60 miliona dolara, šampionski prsten i samosažaljenje: Džeremi Lin zaplakao zbog toga što ga neće nijedan NBA tim

0
Foto: Profimedia

Džeremi Lin kaže da je dotakao dno.

Košarkaš poreklom iz Kine koji je poslednjih godina promenio veliki broj NBA timova – a u poslednjem, u Torontu, došao i do šampionskog prstena – smatra da je liga odustala od njega.

On je tokom jednog od javnih nastupa u Tajvanu, zaplakao, ne mogavši da savlada emocije. Istakao je kroz suze da pada sve niže i niže.

“Amerikanci često kažu da je kada padnete na dno jedini put koji je pred vama put ka gore, ali nije tako u mom slučaju”, rekao je Lin.

Bivši tajvanski reprezentativac je dodao je prethodni “free agency” period bio veoma težak za njega jer ga niko nije nije kontaktirao.

I dok su pojedini američki mediji na njegovoj strani, ističući da je Lin zaslužio da dobije novi ugovor i da je imao veliki uticaj na praćenje NBA lige u Aziji – što jeste istina – velik broj navijača ismeva njegov emotivni javni nastup.

Komentari koji su u isto vreme najduhovitiji, ali i najbliži istini su u vezi sa Karmelom Entonijem.

Bivši “ol star” igrač već neko vreme ima problem da nađe tim za koji će da igra, a njegova zaostavština u NBA ligi nedostižna je za najveći broj novih NBA nada.

Entoni je deset puta bio deo “ol star” meča, dva puta je bio u drugoj najboljoj petorci lige, 2013. godine je bio najbolji poenter NBA lige, bio je najveća zvezda Denver Nagetsa do Nikole Jokića, najveća zvezda Njujork Niksa čini se do ne tako bliske budućnost, doneo je Americi tri olimpijska zlata.

I trenutno nema tim. Potpiše za Hjuston pa dobije otkaz posle jednog spavanja. I ne plače u javnosti zbog toga.

Zanimljivi komentari pojavili su se i u Srbiji, a svi su kritički usmereni ka Linovom samosažaljenju.

I zaista, kada neko ima diplomu sa Harvarda, više od 60 miliona dolara od ugovora sa timovima, kada osvoji šampionski prsten – nije previše važno koliko si minuta proveo na parketu, iako će mnogi reći drugačije – i kada je najveća azijska zveda NBA lige posle Jao Minga, zar postoji i jedan razlog za samosažaljenje?