Đilas odgovorio Lončaru: “Umesto za stadione i gondole, novac uložite u plate lekara, nastavnika…”

9
Foto: Nedeljnik

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da umesto bacanja stotina miliona evra na izgradnju fudbalskih stadiona, auto-puta do Prištine, gondole, jarbola, novac treba uložiti u razvoj i u plate lekara, nastavnika, medicinskih sestara, kvalifikovanih radnika, preneo je Danas.

“Samo tako će oni ostati ovde i samo tako ćemo postati pravednije i slobodnije društvo”, rekao je Đilas, u saopštenju povodom izjave ministra zdravstva Zlatibora Lončara o rastu plata u zdravstvu, kojom je reagovao na ranije Đilasove kritike.

Đilas je rekao da Lončar u pokušaju da opravda katastrofalan položaj zdravstvenih radnika, poredi dinarske plate u 2009. i 2019. godini, navodeći kako je plata lekara porasla sa 50.000 na 69.000 dinara.

“Zaboravlja ministar inflaciju i kurs. Da se setio toga, shvatio bi da je plata porasla sa 533 na 590 evra, a medicinskih sestara sa 321 na 355 evra. Možda je nekome uspeh povećanje od 57 evra, odnosno 34 evra za deset godina”, naveo je Đilas.

On je dodao da rast plata u zdravstvu ne menja činjenicu da je plata lekara u Rumuniji 1.960 evra, odnosno tri puta veća nego u Srbiji, i upitao da li “zaista neko misli da je Rumunija tri puta bogatija zemlja od Srbije”


9 KOMENTARA

 1. Djilasu, nisi u nista ulagao, ni u Plate ni u gondole. .. a napravio si enormni minus….. kako? Gde su ocare?
  U sta si ulagao, kazi… da narod zna.

 2. Bravo za Đilasa,neverovatno i Vučićeve sudije su krive.Možete li napokon da shvatite da se on obogatio pre politike a ovi na vlasti kad su počeli da se bave politikom.Samo mala upotreba mouga i sve će vam biti jasno.

 3. Djilase, umesto u svoj dzep mogao si da das koji dinar lekarima, nastavnicima, deci, radnicima, itd….

  • Jelo a gde su te pare koje je uzeo Djilas? Ako je ukrao sto ga ne uhapse, ako jeste a ne hapse ga onda su gori od njega, sav otpad iz DS- a presao u SNS.

   • Ne mogu ga uhapsiti jer je garnitura sudija trulez i jos na polozaju koji ga cuvaju.
    I kada bi ga uhapsili brzo bi bio slobodan bas kao i Miskovic koji JESTE pao na Porezima, ali je oslobodjen.

Comments are closed.