“Devedesete, sa one strane realnosti”: Foto-priča i zaboravljeni album Vladimira Milivojevića Boogieja, u novogodišnjem Nedeljniku koji je već od srede na kioscima

0

Vladimir Milivojević Boogie je u ovom kovid-19 periodu ostao zarobljen u rodnom Beogradu i odvojen od radnog Njujorka u kome je stigao do sazvežđa radeći za HBO, Njujork tajms, ali i slikajući NBA košarkaše, moćne korporacije.

A onda mu je tokom ove pandemije iz Njujorka stigao zaboravljeni prtljag. Drug mu je doneo gomilu negativa koji predstavljaju “nultu tačku” njegove karijere. I na njima upravo lokacija koja ga je proslavila – ulica. Pamtimo njegove fotografije ulica i bandi Njujorka, ali i sa Jamajke. Bilo je i ruskih ulica sa takođe opasnim junacima i sve to je učvrstilo Boogieja u vrhunskog svetskog fotografa. Na ovim negativima su beogradske ulice…

Celu ekskluzivnu foto-priču možete da pogledate u novogodišnjem dvobroju Nedeljnika koji je na kioscima već od SREDE 30. decembra.

***

Svi čitaoci dobijaju na poklon knjigu Duške Jovanić MICI LOU KOBNA ŽENA DINASTIJE KARAĐORĐEVIĆ, prvu od tri iz poklon edicije „Fatalne Srpkinje“. Knjig dobijaju svi ćitaoci uz specijalni novogodišnji dvobroj Nedeljnika, koji je na kioscima već od srede 30. decembra.

Ovo je prva od tri knjige u novoj poklon ediciji koju će čitaoci Nedeljnika dobijati u narednim brojevima.