Kako se dogodilo da, bez sumnje sposobna i pragmatična emigrantkinja konspirativne biografije i prosečnog izgleda, ali s okom i stomakom za određene muškarce, s kojima je tačno znala šta hoće, pogotovo kada se i za koga treba udati, postane princeza Eva Marija Karađorđević?

Ko je bila Mici Lou, ozloglašena gazdarica društvenih poslova dinastije Karađorđević i žena sa podužom istorijom kobne zavodnice, koja je stajala pored princa Tomislava na bdenju uoči sahrane njegovog brata, a njenog muža Andreja, kada je već uveliko bila princeza Eva Marija Karađorđević.

U opakoj zavereničkoj kuhinji Milice Anđelković pronaći će se i otkriti još mnogo toga, a da se ne preskače naivni puritanizam, ali kreativna tenzija ovog narativa računa na još poželjnije metode obaveštajnog političkog turizma.

Svako njeno ime nosilo je sa sobom veo tajne.

Mici Lou postala je femme fatale oko koje su se vešto plele različite, često i neverovatne intrige.

Za jedne, ona je bila neotkrivena vanbračna kći generala Draže Mihailovića, za druge misteriozna moderna Mata Hari iz Vrnjačke Banje, za treće beskrupulozna kraljeva ljubavnica po nalogu Udbe.

Postoji mnogo strana ove priče, ali ona prava je da je ovde reč o ženi koja je sahranila dvojicu Karađorđevića: kralja Petra II i princa Andreja.

***

Neverovatnu priču o Mici Lou čitajte u knjizi Duške Jovanić MICI LOU KOBNA ŽENA DINASTIJE KARAĐORĐEVIĆ, prvoj od tri iz poklon edicije „Fatalne Srpkinje“, a koju dobijaju svi ćitaoci uz novogodišnji dvobroj Nedeljnika koji je na kioscima već od srede 30. decembra.


SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.