“Princeza Dajana mi je rekla kako je šteta što ne pevam na engleskom. Kada je poginula, plakao sam kao da mi je bila najrođenija…”

0
Foto: Profimedia

Nedžad Salković, poznat i kao princ bosanske sevdalinke, i ove godine će, 8. novembra, nastupiti na koncertu “Veče sevdalinki” u Sava centru.

U dugogodišnjoj karijeri, pevao je mnogima, ali je u intervjuu za Blic prepričao kako su izgledali i njegovi nastupi pred Lejdi Di i Josipom Brozom Titom.

On je rekao da je princezi Dajani pevao samo nekoliko dana pre njene pogibije, kada je boravila u Tuzli.

“Tada sam pevao samo uz pratnju harmonike. Sećam se da sam joj prvu pesmu otpevao ‘Voljeni grade moj’. Pažljivo me je slušala i uživala. Ona nije znala moje ime, ali i pored svetskih pevača koje je slušala, njoj se dopao moj glas. Kasnije je na konferenciji za novinare, između ostalog, kazala da nije nikada čula takvu boju glasa i još lepšu melodiju i stihove. Rekla je i ‘da je šteta što gospodin ne peva na engleskom’. Na mene je ostavila divan utisak i imam s njom i slike. Kada je poginula, plakao sam kao da mi je umro najrođeniji”, rekao je Nedžad Salković.

Govoreći o nastupu pred Titom, pevač je rekao da je bio fasciniran predsednikom SFRJ.

“Nebrojano puta sam mu pevao, a prvi put je bilo u Saveznom izvršnom veću 27. novembra 1967. godine. Sećam se da sam tada, u pratnji Radojke i Tineta Živkovića, želeo da mu se što više približim i da ga vidim uživo. Bio je doteran, pedantan i tada okružen poznatim političarima, a pred njim je stajala čaša viskija. Jednostavno, čovek je plenio. Sećam se da sam pevao ‘Ima jedna cura u sokaku mome’. Kasnije sam mu pevao i za Novu godinu, ali i za Dan mladosti”, ispričao je Nedžad Salković.