Dačić: “Toliko godina posle Marksa, borimo se za osam sati rada”

3
Foto: Tanjug

Lider socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je danas potrebno nastaviti borbu za pravedno društvo koje podrazumeva stvaranje zakonodavnog okvira za bolji položaj radničke klase i radnika.

Dačić je, povodom 1. maja, Međunarodnog dana rada, položio venac na grob Dimitrija Tucovića. On je dodao da su neverovatne neke stvari za koje se i danas kao društvo borimo, dodajući da nedostaje sindikalno organizovanje. Dačić je istakao da je danas novo vreme, ali da su i dalje aktuelne sve tekovine socijalističkog radničkog pokreta, kao i borba Karla Marksa za “tri osmice” – osam sati rada, osam sati odmora i osam slobodnog vremena.

“Neverovatno da je toliko godina posla Marksa aktivan njegov problem i ono što je on pisao. U 21. veku se i dalje borimo za osam sati radnog vremena”, rekao je Dačić.

“Treba više aktivnosti, praćenja zakonskih predloga i praćenja rešenja kako da se do nečega dođe usaglašavanjem naših zakona sa evropskim zakonima.”

Dačić kaže da ova zemlja mora da se bori da postane pravednije društvo, koje će omogućiti bolji položaj radničke klase.

“Da bi smo do toga došli moramo da razvijamo ekonomiju i da imamo šta da socijalno i pravedno raspodelimo. Važno je stvarati zakonodavni sistem i usaglašavati ga sa Evropskom unijom”, rekao je Dačić.

3 KOMENTARA

  1. Pa ti majstore već 20 godina sediš i vladi i to dozvoljavas, ne razumem o cemu pričaš ko je ovde lud a ko zbunjen!?

  2. ““Neverovatno da je toliko godina posla Marksa aktivan njegov problem i ono što je on pisao. U 21. veku se i dalje borimo za osam sati radnog vremena”, rekao je Dačić.” …- Nije valjda da se čudite?! Vaš “najveći srpski državnik posle N. Pašića” – Sloba-Sloboda OSLOBODIO JE SRBIJU OD MRSKOG TITOVOG SOCIJALIZMA…

Comments are closed.