Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je na delu „pobuna dela ljudi“ iz SPS protiv njega.

Komentarišući prisustvo pojedinih članova stranke na protestima protiv vlasti i izjave pojedinih funkcionera socijalista u vezi odnosa prema SNS, Dačić je kazao da je sve to deo specijalnog rata.

„Ovo sve obesmišljava ono što radim. Ja sam bio jedan od retkih koji je po ceo dan govorio protiv demonstranata a sad ispada da sam tu nešto kalkulisao“, rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Navodeći da je SPS na nedavnim izborima osvojila skoro 50.000 glasova više na lokalu nego na parlamentarnim izborima, Dačić je kazao da se to nikad ranije nije desilo i da takav rezultat ne može da tumači drugačije nego kao „sumnjiv podatak“.

„To znači da su više radili za lokalne izbore. Mislim da je u pitanju opstrukcija“, rekao je Dačić.  

Ponovio je da je ubeđen da je koalicija SPS sa Aleksandrom Vučićem u interesu Srbije.

„Ja da radim protiv Vučića neću. Ako partija bude većinski htela to da radi, ja u tome neću učestvovati a ako je cilj da ojačamo Srbiju, pa i Vučića, onda treba da ojačate Dačića“, kazao je lider socijalista.

Dačić je osudio izjavu visokog funkcionera SPS Novice Tončeva koji je zapretio blokadom autoputa Beograd-Skoplje ako još neko od direktora javnih preduzeća iz redova socijalista bude smenjen.

„Ozbiljan političar to sebi ne sme da dozvoli. To nije smeo sebi da dozvoli jer to ne samo da nije realno nego i neće biti dozvoljeno. Tončev je priznao da je pogrešio i da nije trebalo da daje takve izjave“, rekao je Dačić. 

Podsetio je da je Petar Škundrić razrešen funkcije savetnika ministra jer je njegov sin učestvovao u nasilnim protestima protiv vlasti u Beogradu a da je dvoje socijalista iz Inđije isključeno iz stranke iz istog razloga. 

„Škundrić je razrešen zbog objektivne odgovornosti a o odgovornosti ministra Gorana Trivana će odlučivati Predsedništvo SPS. Ali nešto nisam video ni Vučićeve partnere sa izborne liste da ga brane prethodnih dana pa nisu tako oštri prema njima kao prema nama. Ima i kadrova postavljenih sa njihove strane koji se ne ponašaju moralno u ovoj situaciji“, rekao je Dačić.

Govoreći o protestima u Srbiji, lider socijalista je ocenio da je jasno da nekim centrima u svetu ne odgovara stabilna i jedinstvena Srbija.

„Nije mi prvi put da se organizuju demonstracije i uvek je neko sa strane potpaljivao i stvarao logističku podršku za tako nešto“, dodao je Dačić. 

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

 1. Dragorad
  14. јул 2020. 14:12

  Kandidovao si se na izborima da štitiš interese birača i gradjana a ne tiranina Vučića. Sram te bilo.

 2. Boza Bogdanovic
  14. јул 2020. 16:46

  Preds. Vucic sam sa sobom mora da rascisti najvazniju cinjenicu, da li on licno zeli da Srbija sto pre udje u EU, ili ne. Kada formira novu Vladu bice nam jasno, da li on licno zeli ili samo blefira da to zeli. U novoj Vladi, koja brzopotezno treba da udje u EU, nema mesta za Milosevicevog ministra Dacica, Milosevicevog ministra Antica, JUL-ovog ministra Vulina i proruskog ministra Nenada Popovica. Njima cetvorici kosa se dize na glavi kada se spomenu "klasni neprijatelji" iz EU, SAD itd. Zato povremeno namerno isproviciraju nekog politicara iz tih drzava. Zivi bili, pa videli, Vucic otvara karte za mesec dana. Boza Bogdanovic, Bor

 3. ari
  14. јул 2020. 22:22

  Prpa, torza

 4. Andrej
  15. јул 2020. 10:17

  Covece koliko ti je godina pa se dodvoravas (da ne iskoristim grublju rec)...Pa ko da ti veruje ista posle ovolikog poltronstva. Jadno, ponizavajuce i nevaspitano ponasanje jednog politickog lidera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.