“Da li bi Juga opstala da smo pobedili Argentinu? Falio je samo taj detalj – da dam gol iz penala…”: Faruk Hadžibegić u novom Nedeljniku

1
Profimedia

Ima teorija po kojoj bi Jugoslavija opstala da je Faruk Hadžibegić dao odlučujući jedanaesterac u poslednjoj seriji četvrtfinala Mundijala 1990. O toj teoriji se mnogo polemisalo, uglavnom za kafanskim stolom, ali ju je na papir prvi stavio italijanski novinar Điđi Riva u svojoj knjizi „Poslednji Farukov penal“. Da li bi jugoslovenska ideja nadjačala rastući nacionalizam da je Hadžibegić pogodio, Jugoslavija ušla u polufinale i kasnije možda postala prvak sveta?

“Ne mogu vam reći – da, u pravu je, a ne mogu da vam kažem ni da nismo imali šansu da budemo svetski prvaci. Ne bih da zvučim prepotentno, pa da kažem: bili smo najbolji, ali objektivno bili bismo veliki problem za Italiju, baš kao i za Nemačku u finalu. Jer naša ekipa je iz utakmice u utakmicu izlazila sve jača i bolje organizovana i na kraju krajeva sve se posložilo. Međutim, falio je taj jedan detalj – da dam gol iz penala”, rekao je Faruk Hadžibegić u velikom intervjuu za novi broj Nedeljnika u kojem je govorio o penalu koji je mogao da sačuva Jugoslaviju, druženju u reprezentaciji, Evropskom prvenstvu u Švedskoj, treninzima sa Radovanom Karadžićem, ali i o tome zašto nije nostalgičan, već revoltiran.

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 2. APRILA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Наравно да не би. То је кретенско размишљање.

Comments are closed.