“Cunami pacijenata bez kraja”: Nezapamćena gužva u londonskim bolnicama, povećani kapaciteti za sedam puta i dalje nedovoljni

0
Foto: Profimedia

Bolnice u Londonu doživljavaju „kontinuirani cunami“ obolelih od koronavirusa, navodi grupa koja predstavlja britanske bolnice, hitne službe i zdravstvene usluge, a prenosi CNN.

U razgovoru za BBC Radio danas, izvršni direktor Nacionalne zdravstvene službe Kris Hopson rekao je da su londonske bolnice povećale kapacitet intenzivne nege za pet do sedam puta u poslednjih nekoliko nedelja, kako bi se nosile sa dodatnim potrebama.

Ali Hopson je rekao i da se bolnice u Londonu muče da prihvate „eksploziju potražnje“ zbog „broja pacijenata koji dolaze i brzine kojom dolaze i koliko su bolesni“.

“Pričamo o talasu za talasom za talasom. Reč koja se često koristi poslednjih dana da je ovo neka vrsta neprekidnog cunamija”, rekao je Hopson.

U međuvremenu, kompanija Dison – kompanija koja je najpoznatija po svojim sušilicama za ruke i usisavačima – dobila je naređenje Vlade Velike Britanije za proizvodnju 10.000 respiratora za podršku naporima zdravstvene službe zemlje u lečenju obolelih od koronavirusa.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?