Ima čudnih noći u kafani – imalo bi toga za svaki Nedeljnik, ili za zbirku priča, samo što ne bi imao ko da je napiše – ali nijedna nije bila čudna kao ta. I ulice su bile čudne, nekako previše mračne, kao nagoveštaj onoga što će uslediti.

Nije to bilo ni naše redovno mesto, mada smo znali tu i tamo da zabasamo u taj mali kafić, premda mi se čini da nismo imali izbora, jer su ugostitelji uveliko bili počeli da lepe obaveštenja o skraćenom radnom vremenu; i šalili smo se, Aleksandar, Dejan i ja, dok smo sedeli gore na spratu, da je ovo možda poslednji put da se viđamo. Makar za neko vreme.

I druge su šale bile na istu temu: vesti su uglavnom bile o tome treba li gomilati toalet papir po špajzu i hodniku, i da li će brašno poskupeti ako baš svi krenu da ga kupuju u samo dan-dva; da li će ukinuti fudbal i šta to znači za Liverpul koji je bio na jedno pola boda do titule čekane skoro trideset godina.

Tih dana sve je bilo nepoznato, pa i to šta će se dogoditi i kako ćemo reagovati na to; kasnije će nas zatvoriti i ukinuti nam vikende i uništiti proleće i pomisliti da je dobra ideja da nas plaše i da nam prete, i terati nas da gledamo konferencije za štampu; neki sa tih konferencija biće i danas tu, i jednako će pričati besmislice, neki će bogme avanzovati u ministre, drugi u buduće ministre/lažne opozicionare, a neki će samo nestati, nadajući se da ćemo zaboraviti šta su pričali.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 14. MARTA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „ISTORIJA“ NA POKLON

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.