Češće proda Juventus protiv Ređine nego Rasim protiv ministarstva: Izbori u kvotama

Veće su šanse, po kladionicama, da Darija Kisić Tepavčević postane ministarka nego Ana Brnabić premijerka

0
Foto: Profimedia

Kada je Klaudio Ranijeri tokom pohoda na šampionsku titulu sa Lesterom rekao da je fudbal priča o snovima, senzacijama i iznenađenjima, svi su klimali glavom osim kladioničara.

Slična je situacija sa politikom – u Srbiji je to priča o snovima i senzacijama, a jedini koji poslednjih dana klimaju glavom upravo su kladioničari.

Iznenađenje poput Lesterove titule, zbog koje su britanski lanci kladionica morali da isplate milione funti, nije lako ni zamisliti pred predstojeće izbore 21. juna, ali su bar ponude u kladionicama zabavne.

Veće šanse od Ivice Dačića (kvota 15) za premijersko mesto ima Vladimir Đukanović (12)

Tako možete da se kladite na to da će Ivan Ivanović ili Zvezdan Terzić biti predsednici buduće Vlade Srbije, ili da će Aca Lukas postati ministar, dok su za sve (dosad) potvrđene učesnike ponuđene granice oko kojih ćete se manje nervirati nego kad čekate još samo jedno slobodno bacanje Nikole Jokića.

Ipak, kada se šale ostave po strani, mnogo toga se može “pročitati” iz kvota.

Pa tako u Srbiji postoje tri margine – premijersko mesto, ministarske fotelje i procenti dobijenih glasova.

Najveći favorit za mesto predsednika Vlade je Ana Brnabić, na koju je kvota 1,50 – ako biste uložili 100 evra koje dobijete od države na to da se premijer neće menjati, dobili biste 150 evra.

Drugi favorit za premijersku fotelju je Miloš Vučević, dok je na trećem mestu, sa kvotom 3 Branislav Nedimović.

Zabavno je videti da je vlasnik televizije Pink 2,5 puta veći favorit za funkciju predsednika Vlade od Miroslava Lazanskog, na koga je kvota za to čak 300.

Ili da veće šanse od Ivice Dačića (kvota 15), ima Vladimir Đukanović (kvota 12).

Tasovac ima šanse kao Zelenović (nikakve) – sa kvotom 500, dok još deset puta manje šanse imaju Baka Prase, Ivan Ivanović ili Nenad Jezdić. Ako uložite 100 evra na to da će Zvezdan Terzić postati premijer, dobićete 100.000 evra. Ili nećete.

Trka za ministarsko mesto najzabavnija će, makar prema kladionicama, biti u Ministarstvu zdravlja.

Od lekara koji su od početka epidemije koronavirusa u Srbiji dobili veliku pažnju, izdvaja se doktorka Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta „Batut“. Veće su šanse da ona postane ministarka nego Ana Brnabić premijerka. Drugi pik za ministra zdravlja je doktor Branimir Nestorović. Zanimljivo je da je kvota na to da doktor Kon ili doktor Janković neće biti ministri 1,01.

“Sigurice” za buduće ministre su – Branko Ružić, Aleksandar Antić, Milan Krkobabić, Ivica Dačić i Rasim Ljajić. Na društvenim mrežama se proširila šala: “Češće proda Juventus protiv Ređine nego Rasim protiv ministarskog mesta.”

Kladionice su postavile i zanimljive granice za učesnike izbora, pa se tako očekuje da će Pokret slobodnih građana biti negde oko 4 odsto glasova, Srpska radikalna stranka 4,01, dok je za SNS granica 61 odsto.

Jedino što muči kladioničare je pitanje – šta ako odlože? Niko ne voli kvotu 1.

Za premijera:
Ana Brnabić 1,50
Branislav Nedimović 3,00
Vladimir Đukanović 12
Ivica Dačić 15
Željko Mitrović 120
Miroslav Lazanski 301
Ivan Tasovac 500
Baka Prase 5000