Brat Lejdi Dajane o sahrani princa Filipa: “Bože, kako zapanjujuće dirljiva ceremonija…”

0
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia

Brat princeze Dajane, preminule supruge princa Čarlsa i majke prinčeva Harija i Vilijama, Čarls Spenser prokomentarisao je sahranu princa Filipa, koja je danas upriličena u zamku Vindzor.

Dok su članovi kraljevske porodice, poštujući mere socijalne distance, ispraćali vojvodu od Edinburga na večni počinak, Spenser je na Tviteru prokomentarisao događaj koji je pratio bukvalno čitav svet.

“Bože, kako zapanjujuće dirljiva ceremonija”, napisao je Spenser.

Mnogi su ostrvski portali pohitali da ga kritikuju zbog, kako kažu, ironičnog komentara u ovakvom trenutku, ali ima i onih koji tvrde da je brat Lejdi Di zaista ganut.

Ceremonija na čijem je kraju sahranjen princ Filip nije bila raskošna, kako bi verovatno izgledala da nije koronavirusa.

Mali broj zvanica, bez govora, uz molitvu i nekoliko pesama koje je izveo hor, a koje je ranije princ Filip izrazio kao svoju ličnu želju.

Odnos princeze Dajane i princa Filipa od kada je objavljena njegova smrt ponovo je postao tema u britanskim medijima, pa je i ovaj komentar Čarlsa Spensera dodatni povod za reciklažu istorijskih odnosa.