Branislav Lečić o optužbama Danijele Štajnfeld: “Sve je ovo bila nameštaljka i kobna spletka…”

3
Printscreen/YouTube/Nova Video

Glumac Branislav Lečić je odlučio da posle osam meseci prvi put detaljno govori za medije o optužbama Danijele Štajnfeld koja je ranije optužila Lečića za silovanje.

On je o ovoj temi govorio tokom gostovanja u emisiji “Usijanje” na TV Kurir.

Branislav Lečić kategorički negira da je silovao Danijelu Štajnfeld.

“Ja sam osećao da treba da govorim samo onda kada se taj proces završi i sada imam osnovu, jer je dokazano da sam nevin. Sve pre toga ne bi bilo u redu, ovo su ozbiljne optužbe i na njih se treba ozbiljno odgovoriti. Važno je da kažem ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog fenomena prisutnog u ovom društvu i pre svega zbog pravih žrtava silovanja ovo ne sme da bude primer. Svako ko je doživeo neko nasilje i zlostavljanje on mora da prijavi policiji, a ne medijima”, rekao je glumac.

Glumac tvrdi i da nije mogao da uradi ono za šta je optužen jer se tog dana, prema njegovim rečima, nije ni video sa Štajnfeld.

Glumac tvrdi da se u vreme koje je ona navela nije mogao sresti sa njom jer je “igrao predstavu Nije smrt biciklo da ti ga ukradu”.

“Oni koji govore jedno za medije, a znaju da nije istina, i tako već dugo rade kada je u pitanju ovaj slučaj, sve ono čime oni mašu, nepostojećim dokazima, njenim medicinskim izveštajima, sve je to farsa za javnost. Postoje izvesni medicinski dokazi, ali oni uopšte ne dokazuju da je ona bila silovana, a kamoli da sam to ja uradio”, rekao je Lečić.

On je govorio i o audio snimku koji je Štajnfeld objavila, a u kom se čuje njihova konverzacija i pitanje “znaš li ti ko sam ja”…

Glumac je istakao da koleginicu “nije ni pipnuo”.

“Naravno da su ljudi mogli da poveruju na osnovu onog montiranog snimka da se tu nešto desilo. Tek u martu je došao red na mene, kada je pustila pravi glas i uperila prstom na mene. Prirodno je da gledaoci poveruju u tu priču, čak bih i ja možda poverovao. Bilo je raznih priča, od toga da li sam ja možda prešao neku granicu, da li je bilo nekog seksa, pa se ona pokajala, nisam je ni pipnuo.”

Lečićev advokat je tokom iznošenja dokaza između ostalog govorio i spomenutom audio snimku.

“Taj razgovor nikada se nije desio na taj način i ne u kontinuitetu. Vadila je i premeštala delove, kratila rečenice i što je najvažnije nedostaju najbitniji delovi pozadina i priroda nekog razgovora. Početak i kraj”, rekao je Stojiljković.

“To je jedna nameštaljka i kobna spletka”, rekao je između ostalog Lečić.

Podsetimo, Prigovor advokata Danijele Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića, odbijen je od strane Apelacionog javnog tužlaštva.

3 KOMENTARA

  1. Pustite coveka da dise! Da li vi uopste znate ko je Danijela? Zagrebite u njenu biografiju! Kako rece tasta Lekina! Ona je zena najbolje rekla! A kad tasta kaze to ima tezinu.

  2. Leka! Znam taj dvolicni, lazljivi soj. Ti fini, intelektualci, mamini sinovi, dvolicna gospoda… Znam te zvezde velikane i njihove zakulisne radnje. Ne budimo naivni ni deca. Sve joj verujem. Izgleda da je bila u pravu sto ga nije odmah prijavila Narocito u to vreme. Samo je pogresila sto je to uradila sada. A naravno da treba da plati…

Comments are closed.