“Bolton neće doći, u Prištini ne bi imao sa kim da razgovara”: Aleksandar Vučić o najavama da bi Trampov savetnik mogao da poseti Srbiju

0
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako veruje da savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton neće posetiti Beograd i Prištinu, piše N1.

Vučić je istakao da se celokupna američka administracija zalaže za ukidanje taksi na robu iz Srbije, ali da u ovom trenutku Bolton ne bi imao sa kim da razgovara u Prištini zbog predstojećih izbora.

“Izborima se odlaže dijalog, utrkuju se po pitanju taksi i po najglupljim pitanjima kao što su dokumenta. Mi smo pregovarali o tome da se za ulazak na Kosovo može koristiti lična karta, ali i pasoš može da posluži kao lična karta”, istakao je Vučić.

On je konstatovao kako sva dešavanja u Prištini govore u prilog tome da će se pregovori sa Beogradom odugovlačiti u nedogled.

Vučić je dodao da očekuje “tešku jesen” po pitanju Kosova i Metohije jer smatra da će Zapad pokušati da ubrza rešavanje tog problema, ali i ponovio da to rešenje neće moći da bude ostvareno ako Srbija ne dobije ništa.

“Ja ne znam šta je tu ideja? Ono što sam ja imao kao ideju, svi su odbacili. Nikome se nije svidelo. Hajde da vidim šta je vaša ideja jer to nisam čuo, osim što sam video još više pritisaka na mene… Srbija ne može da pristane na nezavisnost (Kosova) ako Srbija ne dobije ništa”, zaključio je Vučić.