Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen u bolnicu: “Infekcija koja nije kovid…”

0

(Beta-AFP) – Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije nevezane za kovid i “oporavlja se”, objavio je sinoć njegov portparol.

Kako je portparol napisao na Tviteru Klinton (75) primljen je u bolnicu u utorak uveče, dobio je tretman i oporavlja se, i dobro je raspoložan i jako zahvalan lekarima, bolničarima i osoblju koji su mu pružili odličnu negu.

Portparol je objavio i saopštenje Klintonovih lekara gde se navodi da je bivši predsednik hospitalizovan da bi bio posmatran i da je intravenozno primio antibiotike.

“Ostaje u bolnici radi stalnog praćenja”, dodali su lekari i naveli da je posle dva dana tretmana “dobro reagovao na antibiotike”.

Lekarski tim u Kaliforniji u stalnoj je vezi sa predsednikovim lekarskim timom baziranim u Njujorku, uključujući sa njegovim kardiologom, dodaje se u saopštenju lekara i navodi da se nadaju da će se Klinton “uskoro vratiti kući”.

Klinton je bio predsednik SAD od 1993. do 2001.

On je već bio hospitalizovan 2004. zbog ugradjivanja stenta i oslobadjanja arterija i 2010. kada je mu je uradjena angioplastika.