Nakon gotovo jednomesečne građanske parnice, komičar Bil Kozbi proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje 16-godišnje devojčice u Plejbojevoj vili 1975. godine.

Sudije u Los Anđelesu presudile su u korist Džudi Hut koja trenutno ima pune 64 godine, dodelivši joj 500.000 odštete koju nekadašnja zvezda „Kozbijevog šoua“ mora da plati.

Kozbi je proglašen krivim zbog toga što je namerno izazvao „štetan seksualni kontakt“ sa Hutovom, za koju je verovao da imala manje od 18 godina. Ova presuda jedna je od poslednjih u nizu slučajeva koji su pokrenuti protiv 84-godišnjeg Kozbija, koga je preko 50 žena optužilo za seksualne napade u poslednjih skoro pet decenija, prenosi Gardijan.

Hutova je na saslušanjima rekla kako je sa prijateljicom upoznala Kozbija u parku, te da ih je on kasnije odveo u Plejbojevu vilu. Ona je svedočila da je Kosbi, tada 37-godišnjak, napao i primorao na seksualni čin bez njenog pristanka, što je glumac poricao.

Hutova je prvu tužbu podnela 2014. godine, a prevashodno je tvrdila da se incident dogodio kada je imala 15 godina, što je kasnije promenjeno usled njene greške u prisećanju.

Kozbi, koji se nije pojavio na suđenju, odbacio je ove tvrdnje. U video snimku kojiu je poslao sudijama, rekao je da se uopšte ne seća Hutove. Takođe, on je rekao da do incidenta nije moglo da dođe, zbog toga što on nikada ne bi tražio seksualni odnos od nekoga ko nema 18 godina.

Kozbijev portparol Endrju Vajat rekao je da njegov pravni tim planira žalbu na ovakvu odluku, koju ipak smatra pobedom s obzirom na odštetu od 8 miliona dolara koju su tražili advokati Hutove

„Ovo je velika pobeda i Kozbijevi su veoma zadovoljni poslom koji je obavila advokatica Dženifer Bondžin. Oni su pokušali da dobiju 8 miliona, što im nije pošlo za rukom. Ovo je velika pobeda“, rekao je Vajat.

Suđenje je održano samo godinu dana nakon što je Kpzbi pušten iz zatvora u Pensilvaniji kada su optužbe o drogiranju i seksualnom napadu na drugu ženu odbačene. Kozbi je napustio zatvor nakon što je u njemu proveo dve godine.

„Rainn“, neprofitna organizacija koja se bori protiv seksualnog nasilja, pohvalila je odluku suda u Los Anđelesu.

„Još jednom je porota presudila protiv Bila Kozbija. U tome im je mnogo pomoglo svedočenje gospođe Hut i mi smo joj veoma zahvalni za njenu hrabrost. Današnja presuda pokazuje onima koji su bili predmet takvih zločina da čak i najmoćniji počinioci mogu biti osuđeni“, rekla je portparolka udruženja Erin Robinson.

https://www.nstore.rs/product/citalacki-raj-godisnja-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika-2000-knjiga/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.