Besplatni kodovi za digitalne udžbenike

Od ove školske godine multimedijalni edukativni sadržaji dostupni i učenicima prvog razreda gimnazija

0
Profimedia

Sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja i prilagođavanja potrebama savremenog učenja, nakon osnovaca, od ove školske godine i učenici prvog razreda gimnazija imaće priliku da znanja stiču iz digitalnih udžbenika. 

Izdavačke kuće Klett, Novi Logos i Freska odazvale su se pozivu Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i omogućile besplatne digitalne sadržaje za oko 16.000 učenika prvih razreda gimnazija i više od 2.000 nastavnika, čime su nastavile da daju značajan doprinos uvođenju savremenih tehnologija u obrazovanje. 

Svi digitalni udžbenici za gimnazije dobili su odobrenje Zavoda za unapređivanje i odobravanje udžbenika. Izdavačke kuće Klett, Novi Logos i Freska su pripremile digitalne udžbenike za srpski jezik i književnost, matematiku, računarstvo i informatiku, biologiju, hemiju, fiziku, geografiju i Istoriju. 

Multimedijalni, interaktivni digitalni sadržaji upotpunjuju štampane udžbenike, olakšavaju učenje, omogućavaju brz pristup željenim informacijama i unapređuju kvalitet obrazovnog procesa. Ovi sadržaji bliski su mladim generacijama i zajedno sa štampanim izdanjima čine savršen spoj, a primenom kombinovanog modela nastave postižu se još bolji rezultati: nastavni sadržaji mogu da se prilagode različitim potrebama učenika i različitim stilovima učenja. Pored toga, dostupni su na svim vrstama uređaja (računar, tablet, telefon), funkcionišu na svim operativnim sistemima i internet pregledačima, što ih čini izuzetno lako dostupnim u svakoj prilici.

Digitalni udžbenici za prvi razred gimnazije nalaze se na linku https://www.euci.rs/ na kome se nakon prijave može pogledati njihov sadržaj.