Astrazeneka dobila priznanje britanske kraljevske porodice za posvećnost održivosti planete

1
As / Zuma Press / Profimedia

Na sastanku “COP26”, Astrazeneka je dobila priznanje “Terra Carta Seal” od strane Njegovog kraljevskog visočanstva princa od Velsa, Čarlsa Filipa Artura Džordža. Ova nagrada je namenjena globalnim kompanijama koje su lideri u inovacijama, a istovremeno su posvećene održivosti planete.

Izvršni direktor kompanije Astrazeneka Paskal Soriot rekao je da budućnost sveta zavisi od zdravlja ljudi, planete i ekonomije i da su veoma ponosni što su prepoznati od strane Njegovog visočanstva princa od Velsa kao kompanija koja je doprinela u ovom polju.

“Ova nagrada reflektuje kako mi koristimo moć nauke u inovacijama. Naš globalni cilj je da pružimo pozitivni uticaj društvu, zdravstvenim sistemima i zažtiti životne sredine”, rekao je Soriot.

“Na dobrom smo putu da ostvarimo našu ambiciju nulte emisije ugljenika (carbon-neutral) iz naših globalnih operacija do 2025. godine i tako obezbedimo da naš lanac vrednosti – od istrazivanja i razvoja do proizvodnje i distribucije – dostigne negativnu vrednost emisije ugljenika (carbon-negative) do 2030. godine.

Soriot je istakao da je Astrazeneka od 2015. godine smanjila kompanijsku emisiju staklene bašte za 60 odsto i potrošnju vode za 20 odsto.

Takođe, kako je naznačeno, u 2020. godini, više od 99 odsto električne energije kompanija je iskoristila iz obnovljivih izvora.

“Imamo odgovornost da doprinesemo borbi protiv klimatskih promena, jednim od najvećih problema savremenog doba. To je izazov za koji ne postoji vakcina, ili imunitet”, zaključio je Soriot.

1 KOMENTAR

Comments are closed.