“Ako neko bude osporio moj izbor, neću biti prepreka”: Abazović o predlogu Krivokapića da bude ministar odbrane

0
Screenshot TV Vijesti

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas predlog nove vlade, nedugo potom oglasio se Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), koji je rekao da su se stvari “razbistrile”, te da se ispostavilo “da su fotelje želeli neki drugi, a ne DF”, a sada je svoje viđenje o predlogu nove Vlade istakao i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, koji je naglasio da je “iznenađen što je predložen za ministra odbrane”.

“Nikakvu specijalnu obavezu mandatar nema prema meni ni prema našoj koaliciji. Ako mandatar misli da mogu pomoći, spreman sam da se žrtvujem, ali biću zadovoljan i sa mestom u parlamentu. Neću biti prepreka ako neko bude osporio moj izbor. Druge dve opcije su mi isto prihvatljive”, rekao je Abazović nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, prenose Vijesti.

Abazović je rekao da će se iz njegove koalicije u brzom roku izjasniti o ponudi Vlade.

“Daje se šansa ljudima koji će svojom ekspertizom da daju doprinos. Lično bih imao korekcije što se tiče sastava Vlade, nisu ispoštovani svi principi, ali do kraja podržavam mandatara”, rekao je Abazović.

Lider URE je rekao da je načelno njihov ekspertski koncept ispoštovan.

“Srećan sam što se uvodi Ministarstvo ekologije, to je doprinos ekološkoj državi Crnoj Gori”, istakao je Abazović.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500