“Protiv nas se radilo u portama crkvi, ali i ovo će proći. Brzo ćemo imati slobodne izbore…”: Mandić o predlogu Krivokapića za sastav nove Vlade

0
Foto: Profimedia

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas kadrovska rešenja za novu vladu, a lider Nove srpske demokratije, i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da su se stvari “razbistrile”.

“DF je mnogo trpeo, mnogo je ružnih reči rečeno, kako smo gramzivi političari. Evo, mandatar je ponudio spisak i poznajem samo jednog čoveka. Ispostavlja se da su fotelje želeli drugi”, rekao je Mandić, prenele su Vijesti.

On je istakao da će se o predlogu mandatara izjasniti na stranačkim organima.

“Protiv nas se radilo u portama crkvi. Ali znali smo da će svi pokazati svoje pravo lice. Proći će i ovo, brzo ćemo imati slobodne izbore”, zaključio je lider Nove.

Njegov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević istakao je da “oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a večeras treba da spuste glavu”.

“Mandatar je predstavio Vladu, a autentični predstavnici ne mogi da budu na ključnim pozicicijama,  posebno u bezbednosnom sektoru gde su Terzići, Abazović”, rekao je Knežević.

Prethodnih dana i nedelja bilo je oštrih reči između mandatara i lidera Demokratskog fronta, predvođenih Mandićem, jednim od političkih lidera kojima je Krivokapić poručio da ih ne vidi u novoj vlasti, o čemu je, između ostalog, govorio i za Nedeljnik. Krivokapić je tada poručio da on ne zastupa interes nijedne stranke niti jednog političara, a da mi sa liderima DF ta vlada imala manji kredibilitet.

Mandić je tada oštro regaovao na Krivokapićev intervju Nedeljniku, čak je i rekao “da očekuje ocenu crkve o intervjuu Krivokapića u Nedeljniku”.

“Da li je ovakav neprijateljski nastup u Nedeljniku moralan i ljudski, neka ocene ljudi iz Crkve koji su nam ga preporučili, ali znam da politički to, svakako, neće proći”, naveo je tada lider Nove.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500